algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Cristòfol Soler aposta per la «fraternitat» entre els territoris de la «gran nació catalana»

Cristofol Soler, president de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, va intervenir aquest diumenge al 37è Aplec del Pi de les Tres Branques. | Vilaweb

Cristofol Soler, president de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, va intervenir aquest diumenge al 37è Aplec del Pi de les Tres Branques. Soler va voler transmetre un missatge de «fraternitat» als territoris que conformen «la gran nació catalana», materialitzada darrerament en la Confederació d'entitats sobiranistes dels Països Catalans, i un altre de «força i coratge» al Principat, perquè s'ha «d'exercir el dret a decidir sense cap complex».


En aquest sentit, Soler va assegurar que l'exemple d'aquest territori ajudarà a la resta «a espavilar-se». En una entrevista al diari Vilaweb Soler també vol recordar que «cal marxar d'espanya de pressa» perquè «és un estat fallit».

A l'acte també hi van intervenir Adrià Solé, batlle de Castellar del Riu; Daniela Grau activista, de l'ANC Catalunya Nord; Gemma Pasqual, escriptora, vicepresidenta al País Valencià de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana o Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Mallorquí, fa mes de 7 anys

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista.

Pancas, arruix de sa nostra terra

Valoració:-3menosmas
Per deveres, fa mes de 7 anys

Què diu aquest de que Roma no paga....? S´ha de tenir molta curtor per a dir això ! ... quan, ROMA SEMPRE HA PAGAT EN SOBRES (en negre)!!!
Els franquistes corruptes en tenen ben bona memòria !!!

Valoració:2menosmas
Per Biel, fa mes de 7 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.

Cadascun

d'aquests

és

un

feixista,

segons

"Mallorquí".

Valoració:5menosmas
Per joan, fa mes de 7 anys

Que personaje mas patetico...

Valoració:0menosmas
Per Va per tots els fatxes de per aquí, fa mes de 7 anys

Quina púrria més maleducada!

Valoració:8menosmas
Per ||beeeee||, fa mes de 7 anys

Macià va per tú.

Valoració:-6menosmas
Per Roma no paga..., fa mes de 7 anys

Antes engañó a unos, después a otros y ahora seguirá engañando a los tontos útiles actuales. Los hay que cambian continuamente sus ideas, con tal de seguir chupando del bote.

Que devuelva el dinero que cobró mientras era, ahora sabemos de qué manera, del Partido Popular.

Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 7 anys

En "mallorquí?????", es tan i tan mallorquí que aposta per la fraternitat amb Albacete, Badajoz o Castilla-Leon, abans d´acostar-se a Girona o a València.
Salut, república, llibertat, //*//

Valoració:13menosmas
Per Ex, fa mes de 7 anys

Un ex-falangista parlant de "gran nació" ... escarrufa.

Valoració:-4menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 7 anys

Si analitzau les opinions dels ppeppenyols d'aquí i de allá, no fa falta suar per esbrinar que tenen molte por a la germanó dels catalans valencians i illencs, que si es posen d'acord i s'unifiquen els fa tremolar, segú que es mamotreto de sa Feixina cauríe tot sol.
PPaña sempra sera diferent, i no ès un eslogan, a daltres països he vist monuments a Nobel, Fleming,les cares de Rushmor etc.aquí Ramon LLull, i a Esppanya lo que ningú vol, ells ho estiman.
Salut i ara més que mai república.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente