algo de nubes
  • Màx: 16.03°
  • Mín: 7.61°
15°

Arriba a Mallorca la construcció més alternativa: cases fetes amb bales de palla i argila

Si voleu aprendre a construir cases sanes, segures i confortables, on les persones puguin crear-hi una llar acollidora i agradable, el primer i el segon cap de setmana de setembre ho podreu fer a Mallorca.

Construir amb bales de palla és una forma de bioconstrucció capdavantera, amb avantatges importants fins i tot sobre altres biomaterials: més ecològic, més local, més sà, més aïllant i més lleuger. La palla, conjuntament amb la fusta i la terra com a altres materials principals, formen un equip constructiu difícil de superar.

Els dies 5, 6, 12 i 13 de setembre, a una finca de Pla de na Tesa, es farà el primer taller de familiarització amb la construcció amb bales de palla i els referits de fang fermentat.

Siddhu Sintes, promotor de la iniciativa explica que la motivació d'aquest taller «és compartir coneixements, tècniques i experiències sobre la construcció amb palla i terra, i difondre els avantatges d'aquests biomaterials de construcció i les seves possibilitats».

«L'objectiu principal és el contacte i l'exploració directa en la construcció amb bales de palla i els referits amb terra, ambdós materials naturals no processats», explica Sintes i afegeix: «també farem sessions teòriques sobre coneixements generals de la construcció amb bales de palla i el disseny bioclimàtic».

Per a participar en el taller, no són necessaris coneixements previs de construcció, cal apuntar-se a través del telèfon 607 266 741 o del correu electrònic: sidhu108@gmail.com.

El taller està adreçat a persones que vulguin construir la seva llar,i a estudiants i professionals de l'àmbit de la construcció (constructors, tècnics i industrials) i del medi ambient, que vulguin conèixer tècniques per a construir de la forma més sana i neta possible.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Nicàs, fa mes de 8 anys

Missing és un troll. Un mestre no escriuria mai "dotbers" referint-se a l' efectiu monetari.

Valoració:0menosmas
Per Siddhu, fa mes de 8 anys

Si bé és cert que la construcció amb palla encara no ha tengut a Mallorca la consideració que mereix, des d'aquestes línies volem reconèixer la tasca feta en aquest camp per les persones que ja fa anys que treballen per difondre-la i posar-la en pràctica, en especial l'arquitecte Rafael Sala Nowotny, amb diversos projectes de construcció amb palla executats a Mallorca, i el professor Joan Muñoz, pels treballs fets sobre el tema desde la UIB.

Valoració:5menosmas
Per A MISSING, fa mes de 8 anys

Després de la denúncia del Sirculo Belear, la Policia va intervenir els doblers i ja no se sap rès més.Demanau a la Policia si son a Hisenda o qui els té.

Valoració:0menosmas
Per arquitecto, fa mes de 8 anys

@ I la paparrota fiscal?

paleto

Valoració:-1menosmas
Per I la paparrota fiscal?, fa mes de 8 anys

I la paparra de l'estat foraster, ho permetrà sense arruïnar-nos amb taxes, plànols, permisos, cèdules i tota casta de paperassa abans de posar la primera bala, com passa amb les cases de material?
Temps al temps...

Valoració:3menosmas
Per MISSING?, fa mes de 8 anys

assemblea de "docents", on són es dotbers???

XORIÇOSSSS

Valoració:-9menosmas
Per Siddhu, fa mes de 8 anys

Les cases de palla estan subjectes a les mateixes normatives urbanístiques i constructives i tens la mateixa obligació de tutel·la tècnica que amb les altres tècniques i materials constructius.

En relació a la normativa i permisos, en el cas de Mallorca intervenen almenys el Pla Territorial de Mallorca (que emana del Consell de Mallorca) i la normativa municipal, i són diferents en funció de la qualificació de cada sòl específic i la protecció que té atorgada. Si tens intenció de construir en una finca o solar i dubtes de què hi pots construir, el primer lloc on anar a demanar és Informació Urbanística de l'ajuntament en qüestió.

En relació als tècnics, depén de l'ús que es vol donar a la construcció; el projecte d'una vivenda ha de ser el·laborat per un arquitecte, el de certes construccions agrícoles poden ser el·laborats per enginyers agrícoles, per exemple.

En resum, si tens prou coneixements i coratge, sí que pots fer-te una casa d'aquestes tu mateix i per fer-ho legalment has de comptar amb els projectes tècnics i els permisos de l'administració.

Valoració:7menosmas
Per A Siddhu, fa mes de 8 anys

Gracias por la explicacion, no he acabado de entender lo de la normativa, puedo hacerme yo una casa de estas, sin arquitecto ni proyecto?. Hay que pedir permisos al ayuntamiento?. Cuales?

Valoració:3menosmas
Per xesc, fa mes de 8 anys

Los millor es afegir a les juntes merda de caball !!!! Ens hem tornat idiotes o que? Cases segures? Si sobretot pels fumadors. Siguem serios, confonem ous amb caragols.

Valoració:-10menosmas
Per Missig, fa mes de 8 anys

Després de la denúncia del Sirculo Belear, la Policia va intervenir els doblers i ja no se sap rès més.Demanau a la Policia si son a Hisenda o qui els té.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente