muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Les llàgrimes de Sant Llorenç arriben al seu màxim aquesta nit de dimecres

La pluja més coneguda de l'època estival, les Perseides, arribaran al seu màxim la nit d'aquest dimecres 12 d'agost. Tots aquells que cerquin gaudir d'aquest espectacle podran fer-ho en tota la seva esplendor gràcies a la Lluna, que aquesta nit estarà en fase nova.

Les Perseides, popularment conegudes com les llàgrimes de Sant Llorenç, són una pluja de meteors d'activitat alta. No és la major pluja de meteors, però sí la més popular i observada en l'hemisferi nord a causa de que transcorre a l'estiu i el cel és més propici per a l'observació astronòmica.

El seu període d'activitat és llarg i s'estén entre el 16 de juliol i el 24 d'agost. No obstant això, el seu màxim sempre ronda l'11 d'agost, amb lleugeres variacions.

Els astrònoms expliquen que són meteors de velocitat alta (59 quilòmetres per segon) i que provenen de la constel·lació de Perseu o Perseus.

Hi ha nombrosos observatoris que organitzen reunions d'aficionats per poder veure aquest fenomen en directe. Però si algú vol fer-ho pel seu compte, els experts recomanen allunyar-se dels nuclis de població i de les ciutats; i acudir equipat per estar còmode, amb cadires o gandules on poder seure o recolzar-se.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ..., fa mes de 8 anys

SÍ: "la més popular i observada a l'hemisferi nord"


NO: "la més popular i observada en l'hemisferi nord"

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente