El cafè del Gran Hotel de Palma acollí ahir capvespre l'acte de
presentació del llibre Restaurants del món, a Mallorca.
Setze restaurants mallorquins, entre els quals hi figuren
l'Asador Bolixe, el Bistro Torre Pelaires, Piccola Italia, La Yaya
i el Shogun, representants de setze cuines del món, ofereixen un
recull de trenta dues receptes i cent pàgines perquè el lector
viatgi culinàriament sense haver de sortir de l'Illa. Així,
restaurants hindús, sud-americans, italians i japonesos
s'entremesclen amb els mallorquins, xilens, xinesos, castellans o
els bascs, entre d'altres.
El llibre, que s'edita per primer pic, inclou un ampli
reportatge fotogràfic i trenta-dues receptes provinents d'arreu del
planeta i instal·lades a les cuines de restaurants de Mallorca,
entre les quals es troben el foie-gras d'ànec flamejat amb poma, el
bacallà confitat, el tiramisú, humos o maklubé.
Restaurants del món, a Mallorca neix amb l'objectiu
fonamental de plasmar, de manera clara, l'actual mestissatge de la
nostra societat, com també la pluralitat cultural existent a
Mallorca.
La presentació d'ahir l'encapçalaren el director de l'Institut
Balear de Turisme, Joan Sastre, el cuiner Toni Pinya, el president
de l'Associació Empresarial de Restauració de Mallorca, Antoni Mas,
i l'editora del llibre, Belén Garcia. A l'acte, hi varen assistir
nombroses autoritats, entre les quals va destacar la presència de
la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, o del delegat del
Govern, Ramon Socias, entre d'altres rostres coneguts del panorama
tant polític com social de l'Illa.
L'Associació de Restauració de Mallorca en posarà a la venda,
des d'avui, un total de cinc mil exemplars a quaranta llibreries de
Mallorca. Cada llibre tindrà un preu de venda d'entre 18 i 19
euros.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.