Espiral d'Embulls torna amb una crítica social a «L'edat de plàstic»

El disc musica tretze poemes d'autors contemporanis catalans

TW
0

JOANA NICOLAU.Palma.
Ausiàs March i tretze poemes musicats d'autors catalans contemporanis integren el segon treball discogràfic d'Espiral d'Embulls. Un disc que tot just acaba de sortir al mercat i es presentarà en directe, amb un espectacle de teatre musical, el 16 d'octubre dins de la fira de Teatre de Manacor.

El compacte, produït per Toni Xuclà i editat per Blau Discmedi, s'anomena L'edat de plàstic. En representació del grup, Sebastià Sansó explicà que el títol es correspon amb un vers del poema Matar el fàstic d'Antoni Riera. Amb ell, la formació vol fer una crida a obrir els ulls davant la conjuntura social internacional i discutir el món reivindicant canvis que retornin el seny i la sensibilitat humana.

De fet, el treball fou enregistrat durant la catàstrofe dePrestige i la guerra d'Iraq i està dedicat a «totes les víctimes del petroli». Encara que no de manera explícita, però sí implicitament, els tretze poemes escollits inclouen diferents components de crítica social.

Poemes com ara Per sobreviure-ho tot de Miquel Àngel Riera, La cala de Blai Bonet, Ja t'he vist en bicicleta de Miquel Bauçà, Cant espiritua de Palau i Fabre o Rafe de Sebastià Alzamora i La lluna de Formentor de Ponç Pons són alguns dels texts musicats pel grup amb el seu estil propi. Un estil amb pinzellades pop, però al qual cap dels integrats del grup ha volgut posar etiqueta. El treball també inclou el cèlebre tema La fera ferotge amb lletra i música d'Ovidi Montllor.

En aquest nou treball destaquen les incorporacions de dos nous membres al grup. Es tracta de Neus Salvà (teclats i piano) i Miquel Perelló (Bateria, caixó flamenc i percussions). Així mateix, la formació ha comptat amb col·laboracions especials com ara de Pascal Comelade al poema de Miquel Bauçà o del mateix Xuclà i de Sebastià Alzamora i Palau Fabre. Ambdós autors reciten algunes estrofes dels seus poemes.