El gel de l'Antàrtic occidental podria fondre's en 7.000 anys

La revista «Science» publica l'estudi sobre glaciars

TW
0


Les roques dipositades per les glaceres a les muntanyes de l'oest antàrtic han proporcionat als científics l'evidència més directa que hi ha sectors de la capa de gel que van en camí de fondre's naturalment, i que podrien desaparèixer en un termini d'uns 7.000 anys, segons informa en la seva última edició la revista especialitzada en temes de ciència Science.

La capa de gel de l'Antàrtida occidental s'ha estat fonent i aportant més aigua al mar durant els últims 10.000 anys i tendeix a continuar fent el mateix, segons els autors de l'estudi, un grup de científics pertanyents a la Universitat de Washington.

Mesurar i comprendre els canvis a les capes de gel de la Terra en les últimes dècades, i predir el seu futur comportament, són desafiaments importants de la glaciologia moderna, la ciència que estudia el comportament dels glaciars, però és important estudiar aquests canvis en el context del que ha estat passat de formar natural durant segles, i fins i tot mil·lennis.

El nou treball desenvolupat des de la Universitat de Washington estableix un patró de mesura del declivi continuat que s'ha anat produint a la capa de gel de l'oest antàrtic durant aquests deu mil anys. Una de les conclusions a les quals ha arribat aquest equip investigador fa referència al fet que en cas de continuar el derretiment del gel al mateix ritme en el futur, l'esmentada capa de gel es fondria completament en uns 7.000 anys.