Eduardo Arroyo: «Els funcionaris dels museus temen no ser moderns»

El pintor madrileny presenta avui vespre a Pelaires el seu treball pictòric més recent

Arroyo explicà el seu nou vessant pictòric. | J. T.

TW
0

El polifacètic pintor Eduardo Arroyo, que és aquests dies a Palma amb motiu de l'exposició que avui s'inaugura a la Sala Pelaires, criticà durament els «sectors artístics moderns» perquè «menyspreen la pintura». L'artista assegurà ahir durant la presentació de la mostra que «els museus es troben plens de funcionaris que tenen por perquè no desitgen ser expulsats d'aquesta modernitat». El pintor, que s'autodefineix com a «tocatot» per explorar i crear en altres disciplines artístiques i literàries, és considerat com un dels màxims representants de la nova figuració i explicà que els quadres que es presenten a la mostra són obres recents (dels darrers cinc anys), però «no formen part d'una pintura nova o original sinó que es tracta de quadres de pintura històrica», assenyalà.

En opinió d'aquest creador madrileny, existeixen unes «forces del mal que intenten lluitar contra el fet de pintar. Quan parlam de la famosa mort de la pintura "afegí" es deu per un cantó a les escoles d'art, que des del maig del 68 decidiren posar com a referents artistes que feien abstracció o conceptualisme, que era un pretext per no pintar perquè no en sabien». En aquest sentit, Arroyo "que es veu a ell mateix com un autodidacta" afirmà que «pintar no és una cosa tan fàcil i que s'improvisi. Requereix ofici», indicà. Per Arroyo fer instal·laciaons o grans fotografies "obres que dominen en els darrers certàmens internacionals d'art", «és més fàcil que pintar», fet que sumat al poder dels funcionaris i crítics ha convertit la figura del conservador en «l'artista principal» del museu.

«I la funció del museu "precisà" és conservar tot estant més atent al passat que al futur, ja que aquest arribarà de la mà de les galeries».