Breus

TW
0

• LLIBRES

El Cercle edita 1.500 llibres en deu anys El col·lectiu del Cercle de Lectors, branca de llibres en català de Círculo de Lectores, ha editat uns 1.500 llibres en els seus 10 anys d'existència. Ahir se celebraren els 10 anys de la creació de Cercle de Lectors i s'ha publicat una edició commemorativa del llibre El somriure al peu de l'escala i una exposició titulada Un somriure per a tothom. Un total de 53.000 socis i subscriptors reben la revista de Cercle i es distribueixen en el 85 per cent a Catalunya, 8 per cent al País Valencià, 6 per cent a Balears i l'1 per cent a la resta de l'Estat espanyol i alguns a l'estranger. Dels 1.500 llibres editats, 600 són de producció pròpia, i en molts casos editats en exclusiva.EPR.

La setmana del Llibre s'ampliarà La Setmana del Llibre en Català, que en la present edició tindrà lloc a Barcelona, Girona, Palma i per primera vegada, a Lleida i Madrid a partir de demà dia 24, s'ampliarà el proper any fins a la capital del món, Nova York, segons inuncià ahir el seu president, Antoni Comas. Com a novetat de la XVIII edició, la Setmana del Llibre en Català, s'incorpora enguany a la xarxa Internet i com explicà Comas, «mitjançant la direcció www.cambrallibrecat.com qualsevol persona podrà conèixer i adquirir algun dels llibres exposats en la fira en les seves diferents seus». En aquesta mostra virtual no solament es podran comprar les novetats editorials, sinó també els llibres de fons que habitualment no es troben en llibreries. En total, la Setmana reunirà en les seves quatre seus uns 150.000 volums de 61.000 títols, en representació de més de 200 editorials i 38 llibreries.EFE.

• LITERATURA

Els problemes de Buda són actuals El príncep de Siddharta (Buda) va tenir fa 2.500 anys els mateixos problemes que l'home actual i intuí que la qüestió que més amoïnava la persona és el patiment, segons manifestaren ahir Ferruccio Parzoli i Patricia Chendi, autors del llibre El príncep Siddharta. Es tracta d'una trilogia la primera part de la qual, La fuga de palau, ha estat publicada ara en castellà per Grijalbo, però que continuarà prest amb Las cuatro verdades i La sonrisa de Buda. La Fuga de palacio narra la història d'un príncep que viu en una gàbia daurada, però que desitja sortir i conèixer el món per convertir-se en més savi, el que el condueix a viure una experiència vital que el du a assolir la perfecció i l'equilibri i a transformar-se en Buda. Divinitzat posteriorment com a Buda, la gent coneix molt poc de la seva vida com a príncep de Siddharta, un home que «va tenir els mateixos problemes existencials de l'home actual com el patiment sobre la mort o la vellesa, però que arribà a la conclusió que l'home mai no coneixerà el sentit d'aquesta pregunta», comentà Parazzoli.EFE.

• EXPOSICIONS

La duresa de la Guerra de Kosovo La força de la imatge i el seu valor testimonial assoleixen tota la seva plenitud en la mostra fotogràfica Kosovo: Guerra en Europa que, coordinada pel fotògraf Javier Bauluz exhibeix des d'avui a Madrid tota la cruesa del conflicte kosovar. Bauluz, premi Pullitzer de fotoperiodisme el 1995, és el comissari d'aquesta exposició integrada per seixanta il·lustracions que es poden contemplar fins el 8 de març en la sala d'exposicions de la Universitat San Pau CEU. «És una mostra que pren partit claríssimament. Té una intenció d'opinar i de fer-ho a favor dels kosovars», comentà la coordinadora de la mostra i professora de fotografia del CEU Concha Casajús. «Són imatges que estan a favor de la dignitat de les persones i commoure l'espectador», va concloure Casajús.EFE.