cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Denuncien quatre pilots d'helicòpters particulars per aterrar en una zona no habilitada a Mallorca

La Guàrdia Civil ha denunciat aquesta setmana a un total de quatre pilots d'helicòpters particulars per l'aterratge de les aeronaus en una zona no habilitada per a això, en una finca privada, a Mallorca.

La Guàrdia Civil ha informat que, a través de l'equip Pegaso, la policia especialista en gestió aeronàutica i seguretat operacional d'aeronaus, ha denunciat davant l'Agència Estatal de Seguretat Aeronàutica (AESA), a quatre pilots d'helicòpters per no respectar les normes que marca l'Agència quant a l'aterratge d'aquesta mena d'aeronaus.

Els fets van ocórrer el passat dia 10 d'agost, quan quatre helicòpters particulars, de bandera suïssa, van aterrar en una finca privada del terme municipal de Ses Salines, a Mallorca.

Els agents de l'equip Pegaso van observar que els pilots havien incomplert la normativa quant a seguretat operacional, donada l'existència de cablejat i habitatges pròxims, i no haver comunicat a l'autoritat competent el fet d'estar en zona d'afecció aeronàutica, ja que a menys de vuit quilòmetres es trobava l'aeròdrom de Ses Salines, zona autoritzada d'aterratges d'aquesta mena d'aeronaus amb pla de vol per a això.

Una vegada recavades les dades i informacions dels aterratges de les aeronaus, l'equip Pegaso de la Guàrdia Civil, va donar compte de tot això a AESA. L'empresa propietària dels helicòpters s'enfronta a sancions que poden arribar als 225.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Imbecil, fa 11 mesos
Es dia que necessiteu un trasllat per temes de salud no criticareu tan s'heliport de son espases ja que sera sa vostra vida sa que depen d'aquestes molesties. Daltre banda un "heliport" legal gaudeix de unes mesures en seguretat operativa garantides, en canvi sa terrassa de un millonetis no i per tant pot causar algo bastant mes perillos i greu que molesties causades pel renou. Manco foresters i esterengers i mes collar es ciutadà mallorqui que mallorca ja no es des mallorquins.
Valoració:0menosmas
Per Marisa Feliu, fa 11 mesos
Si el mateix rebumbòrum que ha causat aquesta notícia el causàs l'heliport de Son Espases els veïnats estariem ben contents.
Les molèsties de l'heliport són a diari i vàries vegades,el que passa és que d'això no interessa fer-ne ressò...

Valoració:2menosmas
Per Toni, fa 11 mesos
Indignació per l'aterratge a la Colònia de 4 helicòpters és notícia SI, però en el mal anomenat heliport de Son Espases se succeeixen aterratges i enlairaments molt nombrosos al llarg del dia. Tantes urgències hi ha a la resta de les illes que s'han de derivar totes a Palma? O és que s'està emprant també per traslladar malalts que també i sense cap problema podrien arribar a Son Sant Joan sense interferir a la vida de veïnats, residents de La Real. Moltíssim renou, molta olor de combustible, vols rasants. Algun dia hi podria haver una desgràcia per una mala ratxa de vent i caure a d'amunt de vivendes. Ningú se'n fa ressò.
Valoració:2menosmas
Per Alicia Feliu, fa 11 mesos
D'aterratges inadeqüats n'hi ha molts; l'heliport de Son Espases, una vergonya de planificació i un martiri diari per als veïnats!
Valoració:4menosmas
Per MMXXIX, fa 11 mesos
Es una demostració que la nostra illa és un territori sense llei. Aquí els de fora venen a fer el que volen i quan volen, fins i tot botant-se les més elementals normes de navegació aèria. El canvi climàtic ho solventarà tot.
Valoració:4menosmas
Per Canamunt, fa 11 mesos
A Son Espases feren l'heliport a pocs metres de les cases i la zona d'aproximació es passant a ras de les teulades. El renou es insuportable i el perill tremend.
S'ha demanat en reiterades ocasions el canvi d'ubicació de l'heliport i mai s'ha fet res, però aixo no surt als diaris ni preocupa, fins que hi hagi una desgràcia, mentre tant seguirem aguantant renous i fums per la desidia del(s) govern(s)
Valoració:7menosmas
Per Faveta, fa 11 mesos
Jo lo que no entenc és com nassos no se'ls va plantar allà 1 o 2 helicopters de la policia o militars, i varis cotxos policials, i no se'ls portaren enmanillats i engarjolats, mínim 24 h. , fins aclarir i multats a tot cristo.
Demostra que la "seguretat aèria" és només de "cartró-pedra".
Valoració:7menosmas
Per Josep Miquel, fa 11 mesos
Per els pilots segurament no i els mamarratxo que organitaren la burrada segur que sen desentendran. Ido que n'aprenguin
Valoració:10menosmas
Per Pep, fa 11 mesos
Aixo es calderilla per aquesta gent.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente