algo de nubes
  • Màx: 18.52°
  • Mín: 8.69°
18°

La CIA desvetla la incògnita 35 anys després: Felipe González era el Senyor X dels terroristes del GAL

Tot i que la justícia espanyola va ser incapaç de trobar aquell a qui va batiar com a Senyor X, el màxim responsable dels GAL, la CIA sí que sabia qui hi havia darrera la creació dels Grups Antiterroristes d'Alliberament (en castellà Grupos Antiterroristas de Liberación), uns grups armats parapolicials espanyols que practicaren el que es coneix com a guerra bruta o terrorisme d'Estat.

«Felipe González ha acordat la creació d'un grup de mercenaris per a combatre terroristes fora de la llei». És la frase extreta de documents ja desclassificats de la CIA.

La CIA va investigar la creació i activitat dels GAL a mitjan dècada dels 80, segons informa el diari espanyol ‘La Razón’, que fa públic part del contingut de documents ja desclassificats de l'agència nord-americana sobre aquesta qüestió.

A tenor d'aquesta informació, aquests documents de caràcter secret i ja desclassificats tenen passatges encara censurats, però així i tot mostren asseveracions certament significatives.

La CIA destacava en aquella època dels GAL que el govern espanyol «sembla determinat a adoptar una estratègia poc ortodoxa en relació amb ETA». Després d'una frase censurada, tal vegada per indicar el nom de la font, segons publica ‘La Razón’, l'agència estatunidenca escrivia que «González ha acordat la formació d'un grup de mercenaris, controlat per l'Exèrcit, per a combatre fora de la llei als terroristes».

Després d'una altra frase censurada, afegia que «els mercenaris no serien necessàriament espanyols i tindrien com a missió assassinar als líders d'ETA a Espanya i França».

En un altre dels documents es recull que no seria la primera vegada que l'Estat espanyol combatia ETA des de la il·legalitat. En una nota a peu de pàgina d'un dossier se citen antecedents com Anti Terrorismo ETA (ATE), la Alianza Apostólica Anticomunista (Triple A) i el Batallón Vasco Español.

Encara resten parts censurades i altres documents relacionats que encara no s'han fet públics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa mes de 3 anys

Juan Pérez Mor, Francisco Yañez,Ma. del Mar rodríguez, José Martín Núñez, Antonio Pedreira, Isidro Cuberos, Francisco Sánchez Arranz, Leopoldo Gómez, Rita Barberá, Álvaro Lapuerta…
Van morir, però encara en queden moooolts!

Valoració:3menosmas
Per Obvi, fa mes de 3 anys

Ja tenia raó un psiquiatre que deia que la cara d´en González mostraba trets de bogeria!

Valoració:5menosmas
Per Guim, fa mes de 3 anys

No prescriuen els delictes de terrorisme si han mort a alguna persona.
Ara si el terrorisme ho fan per "Unidad de España" segur que encara li penjaran una medalla.

Valoració:10menosmas
Per Sant Francesc, fa mes de 3 anys

Prescriuen els delictes per terrorisme?

Valoració:8menosmas
Per De peus a terra, fa mes de 3 anys

Que ho veis com són els espanyols? Uns terroristas!
Feis-vos lluny! Espolsau-vos els ulls i organitzau-vos!

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente