muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Mor el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet per la Covid-19

170135

El dramaturg català Josep Maria Benet i Jornet ha mort a 79 anys a causa de la Covid-19. Benet i Jornet ha estat un dels dramaturgs més reconeguts dels Països Catalans i se'l considera un dels principals renovadors del teatre català.

Les seves primeres obres, emmarcades en la renovació proposada per grups com l'Agrupació Dramàtica de Barcelona, s'inscriuen en els postulats del realisme històric. L'any 1963, amb només 23 anys, va debutar amb 'Una vella, coneguda olor', una peça llavors trencadora pel seu to realista, que acostava el teatre a la Barcelona del moment i que li va fer merèixer el Premi Josep Maria de Sagarra. Des de llavors va escriure més de quaranta peces teatrals, traduïdes a una dotzena d'idiomes, que recullen les preocupacions quotidianes de la societat catalana.

També fou el responsable d'algunes de les sèries més emblemàtiques de TV3, com Poble Nou, Nissaga de Poder o Ventdelplà. La seva trajectòria va ser reconeguda amb nombrosos premis, entre els quals el Premi Nacional de Literatura Dramàtica de les Lletres Espanyoles (1995), la Creu de Sant Jordi (1997), el Premi de la Institució de les Lletres Catalanes de guions audiovisuals (1998), el Premi Max d'Honor (2010) i el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2013). L'any 2010 va publicar les seves memòries, Material d'enderroc (Edicions 62).

El 2015, la seva filla Carlota Benet va anunciar que el seu pare patia la malaltia d'Alzheimer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per TSF, fa mes de 4 anys

Descansa en pau Pepitu i gràcies per fer-nos gaudir amb la teva genialitat, et trobarem a faltar

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente