muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

La jutgessa Victoria Pelufo cita a declarar el dibuixant Toni Galmés en qualitat d'investigat

Fonts properes al dibuixant Toni Galmés han confirmat a dBalears que la jutgessa Victoria Pelufo l'ha citat a declarar, en qualitat d'investigat, dia 30 de gener, per un suposat delicte de calúmnies.

Quatre sindicats policials varen demanar fa uns dies a la jutgessa d'instrucció 12 de Palma que investigàs si el Govern ha atorgat subvencions al còmic 'On és l'Estel·la?' al qual acusen d'injúries i calúmnies.

Els sindicalistes, acompanyats de l'advocat Antoni Montserrat, varen ratificar aquest dia la seva denúncia contra l'autor del còmic, l'editorial del mateix i els responsables polítics.

'On és l’Estel·la?' és un àlbum il·lustrat per Toni Galmés i que segueix les traces dels famosos 'On és en Wally?' per explicar els fets cabdals del procés d'autodeterminació de Catalunya. Els sindicats policials varen querellar-s'hi perquè segons la seva interpretació, «menyscaba i denigra» el cos de policia espanyola i la Guàrdia Civil «i atempta contra els sentiments de les persones integrants de dites institucions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nofret, fa mes de 4 anys


Les imatges reals de la repressió bestial de la Policia i la Guardia Civil al 1 d’octubre, fan molt més oi que tots els dibuixos del llibre.

Valoració:13menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Segons els sindicats policials la seva interpretació, «menyscaba i denigra el cos de policia espanyola «i atempta contra els sentiments de les persones integrants de dites institucions».
Jo realment he de creure que aquests integrants, no han vist la grandíssima quantitat de videos que han surtit a la llum i que els mateixos jutges van censurar i prohibir de projectar al judici.

Valoració:10menosmas
Per la poli ens estafa, fa mes de 4 anys

Quina tudada de doblers públics fer un judici per un comic d'un al·lot que és un bon dibuixant i passa de política.

Valoració:15menosmas
Per Ja no enganen a ningú, fa mes de 4 anys

Li diuen drmocràcia però no ho és. Només és la mateixa dictadura franquista, a la que li han posat un teatret a la entrada, on se representen paròdies de les institucions democràtiques.

Valoració:19menosmas
Per i molt més, fa mes de 4 anys

i encara més, la realitat superà en molt l´obra del dibuixant. Tots ho vam poder veure.
Després, un cop retornats a la realitat, que cap membre dels cossos policials s´escandalitzi de les interpretacions artístiques. Ells en foren els causants de tanta repressió. Si no els remetem als milers d´imatges que s´enregistraren.
El llibre de l´Estel·la tan sols és un exemple molt petit de la realitat esdevinguda. Per tant, que facin front a les conseqüències dels seus actes. Ni més ni menys.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente