cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
20°

[VÍDEO] Impactants imatges del moment en què l'àncora del Miss Molly arrabassa posidònia a Portocolom

Aquest dimarts va ser una jornada amb molta pressió damunt la posidònia de Portocolom i de les cales dels voltants. La barca del servei de vigilància va haver de fer diferents actuacions tant dins la badia com a cala sa Nau, cala Mitjana o s'Algar.

Des de Salvem Portocolom varen poder informar i filmar alguns d'aquests vaixells i aquest dimecres han publicat un vídeo del moment en què l'àncora del Miss Molly arrabassa posidònia «molt gràfic i informatiu». «Amb els nostres humils mitjans vàrem enregistrar com el veler britànic Miss Molly, d'uns 12 metres d'eslora i fondejat a damunt la posidònia de Portocolom, aixeca l'àncora arrabassant part de l'altina, duent-la cap a la superfície, i com després es veu caure arena i alga que tornen al fons», expliquen des de Salvem Portocolom.

La gravetat dels actes mostrats per les imatges no ens han de llevar l'atenció d'un altre fet: la gran quantitat de metres de cadena que reposen damunt de la praderia. La cadena també pot tenir una acció destructiva, especialment si el vent rola i es produeix un borneig de l'embarcació.

D'altra banda, en un segon vídeo que publiquen es veu com el catamaran Atlante, de 40
peus i de l'empresa Colom Tatchin & Charter, amb base a Portocolom, treu l'àncora carregada de fulles de Posidònia.

«Aquests dos vídeos són proves fefafents que les àncores dels vaixells sí que tenen un
impacte sobre les praderies de posidònia, especialment en moments com aquest en els quals hi ha una massificació de vaixells grans a la nostra mar», remarca Salvem Portocolom.

A més, han afegit: «També són una prova de la necessitat de prendre mesures específiques per protegir l'alguer de dins de la badia de Portocolom i que fa falta augmentar els mitjans i el personal del servei de vigilància del fondeig. Les praderies de posidònia són un hàbitat protegit per la llei i cada dia són fustigats impunement per àncores i cadenes de vaixells de grans i mitges eslores que s'uneixen al mal que fan els emissaris submarins a diferents indrets de les nostres illes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barrufet, fa mes de 5 anys

-Així els hi haurían d´arrancar els pels dels collons a tots aquets depredadors de la natura.

Valoració:9menosmas
Per M, fa mes de 5 anys

Però en hi ha que diuen que això és molt bo pel fons marí.
I solen ser d'aquests que van disfrassats de mallorquinistes

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente