algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Balears és la quarta comunitat amb major risc de patir robatoris i atracaments

Balears és la quarta comunitat amb major risc de patir robatoris i atracaments. | S.Platt

Balears és la quarta Comunitat Autònoma amb major risc de patir robatoris i atracaments de l’Estat espanyol, segons un informe de Techco Security que analitza les xifres d'actes delictius corresponents al primer semestre de l'any. Durant els sis primers mesos de 2016, es van produir 25 delictes per cada 1.000 abonats d'aquesta companyia de seguretat a Balears.

L'empresa ha detallat que la primera comunitat amb més risc és Múrcia amb 42 delictes, la segona La Rioja amb 37 delictes, seguida Catalunya amb 34, Balears amb 25, País Valencià amb 24, Andalusia amb 23, Astúries amb 20, Castella-la Manxa amb 18, Extremadura amb 17 i, finalment, Madrid amb 17.

Les Comunitats Autònomes que menor risc tenen són Cantàbria i Canàries, ja que durant els sis primers mesos de l'any, van patir quatre i sis delictes cada 1.000 abonats, respectivament.

Increment de les incidències

Pel que fa al nombre d'incidències en 2016 al conjunt de l’Estat, en el primer semestre de l'any s'han incrementat en un 25% en relació al mateix període del 2015 i s'observa una tendència a l'alça destacable de les incidències en tots els mesos, excepte el març.

Per tipus de delicte, el més repetit és el robatori amb un 85,39 per cent, el segon lloc se situen els atracaments amb un 5,84 per cent, el tercer són els sabotatges en les línies telefòniques amb un 3,37 per cent. .

La franja horària més utilitzada per a cometre delictes segueix sent la compresa entre les 3.00 i les 4.00 hores de la matinada (6,74 per cent). Així mateix, les pimes i les estacions de servei, amb el 53 per cent, són les empreses que major nombre de robatoris reben durant aquestes  hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.