cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

El temporal provoca nombrosos incidents a Mallorca

El mal temps de pluja i vent desbordà diversos torrents de l’Illa, obligà a tallar carreteres i va provocar l’enfonsament d’algunes embarcacions

54588
La situació es va complicà el capvespre. | Michels

La pluja que va caure durant tota la jornada d'ahir a Mallorca, acompanyada d'intenses ràfegues de vent, provocà una allau d'inicidents arreu de l'Illa. El temporal acabà amb carreteres tallades, torrents desboradats, vaixells esfonsants o danyats i cotxes encastats a rotondes i vies negades. Ja des de primera hora del matí, els equips d'emergència es trobaven en situació d'alerta, perquè havia plogut tota la matinada i la previsió era que ho continuàs fent tot el dia. "Si plou damunt banyat, poden arribar els problemes", explicà un alt càrrec dels bombers de guàrdia. Així va ser. Durant el matí i les primeres hores del capvespre, la situació va estar més o menys controlada, però la situació es complicà cap a les cinc de l'horabaixa amb una pluja intensa a Palma, Calvià, Andratx i Puigpunyent, cosa que disparà els incidents.

El carrer principal de la Vileta, com sempre, quedà negat i la rotonda d'accés a aquesta via, on fa mesos s'instal·laren grans canalitzacions per evacuar-ne l'aigua, es tornà a convertir en una piscina. Alguns cotxes varen estar a punt de quedar atrapats per l'aigua, però afortunadament la pluja perdé intensitat i se solucionà el moment crític.

Gairebé a la mateixa hora, el torrent de Puigpunyent es desbordà al pas per la urbanització de Son Serralta i els equips d'emergència hagueren de tallar la carretera MA-1041 de manera provisional mentre es calibrava la situació. Una conductora embarassada, que portava una nina dins el cotxe, quedà atrapada en un gran bassiot d'aigua i hagué de ser rescatada sense problemes. D'altra banda, prop de Son Anglada, el cabal de la Riera anava molt carregat i la Policia i els Bombers vigilaven la zona per por que es desbordàs. El vent també tomà alguns arbres a Palma i en diversos punts de l'Illa.

Així mateix, al port d'Adratx el temporal provocà destrosses. Al capvespre un vaixell quedà encallat a les roques mentre les fortes ràfegues de vent sacsejaven les palmeres de la primera línia del passeig. Una altra embarcació s'enfonsà el dia abans, dissabte, també a causa del mal temps. Curiosament, la mar que arribava molt picada a la costa portà un protagonista inesperat: un banc de grumers. Ja a la nit la tempesta amainà a la major part de l'Illa, per la qual cosa també disminuïren els incidents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Simeó, fa mes de 12 anys

Ens sembla normal que alguns carrers es neguin i simplement ens queixam per l'incident. És evident que això passa en molts casos per un manteniment deficient o insuficient. No seria denunciable? No és l'Ajuntament responsable del seu manteniment i conservació? O és que pag els meus imposts sols per pagar els sous als regidors?

Valoració:4menosmas
Per Ferrer, fa mes de 12 anys

Molts embornals que no recullen l'aigua, molta brutor pels carrers, molts carrers on s'acumula l'aigua... és aquesta l'eficiència de la gestió don Mateo?

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente