algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

La defensa de El Bruixot diu que les relacions amb menors foren consentides

La lletrada ha reclamat l'absolució perquè la declaració de les víctimes no ofereix la fiabilitat necessària

L'advocada defensora de Tomás A. R., "el Bruixot", Ascensió Joaniquet, ha reconegut avui davant del tribunal d'Eivissa que el jutja, com a presumpte autor d'abusos sexuals de tretze menors, que va mantenir relacions amb les al·lotes, però consentides. Aquest al·legat de la defensa de "El Bruixot" contradiu la pròpia versió donada el dilluns en el judici per l'acusat, que va afirmar que sol va tenir relacions "no completes" amb una de menors, però no amb la resta.

Ahir a la tarda, el fiscal va mantenir la seva petició de 138 anys de presó per a Tomás A. R., "El Bruixot", per 19 delictes d'abús sexual, i de 34 anys per a l'altre acusat, Alberto C.D.L.C. En la cinquena i darrera jornada del judici, celebrada avui, la lletrada de "El Bruixot" ha reclamat l'absolució de seu defensat perquè la declaració de les víctimes no ofereix la fiabilitat necessària per "alienar" la presumpció d'innocència de l'acusat.

L'advocada Ascensión Joaniquet ha afirmat que dels testimonis oferts per les denunciants es desprèn que van mantenir relacions sexuals consentides, "potser com a forma de superar els seus complexos", però no per un abús d'autoritat de l'acusat ja que "són les mateixes amigues les que empenyen" a sostenir aquestes relacions. La defensa de "El Bruixot" ha subratllat que hi ha "fissures" en els testimonis aportats per les denunciants i que no n'hi ha prou amb el desequilibri d'edat" entre elles i "El Bruixot" per suposar que hi va haver abús per superioritat.

Entre aquestes "fissures", la defensa va posar èmfasi que les presumptes víctimes haurien portat les seves germanes menors a conèixer Tomás A.R. després d'haver estat forçades per ell; que "amigues íntimes" no parlassin dels fets fins i tot trobant-se juntes en el moment de succeir, o que, després d'haver estat presumptivament forçades, tornassin a trobar-se tot sol amb ell en repetides ocasions.

També ha ressaltat la defensa de "El Bruixot" que les denunciants en la instrucció del cas es van referir només a les "promeses d'una vida meravellosa" com a forma de control per part de l'acusat, però que, en canvi, en el judici s'hagin referit a "por irracional", exagerant o adornant així les declaracions inicials. En cas de condemna, l'advocada de Tomás A.R. ha sol·licitat l'aplicació de l'eximent incompleta per alienació mental i l'atenuant de dilació indeguda per la demora de 4 anys en la instrucció del procediment. També ha demanat el sobreseïment de cinc de les denúncies per prescripció dels fets ja que van transcórrer més de deu fins que van ser denunciats.

El defensor d'Alberto C.D.L.C., José María Cánovas, qui ha sol·licitat també l'absolució, s'ha referit a les conclusions de l'acusació com a "imaginatives" i ha assegurat que "la no aparició" del nom de seu defensat als informes psicològics demostra que les relacions, admeses per ell, van ser consentides.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.