nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Existeixen deficiències al servei de Bombers

A l'àrea d'emergències hi manca un protocol d'actuació i funciona gràcies a l'experiència dels bombers mateixos. Hi falta personal, material i formació.

Un informe elaborat pel Consell de Mallorca revela importants deficiències en el servei dels Bombers de Mallorca, segons posa de manifest l'estudi efectuat per l'empresa Get 21 per encàrrec de la mateixa institució. En la relació dels importants problemes detectats, hi figura la falta de personal i de material, a més d'altres d'igualment significatius, com són la manca d'un protocol homogeni d'actuació, la comunicació deficient de les emissores del Cos i els serveis d'equips inadequats en els diferents tipus de sinistre.

Per agost de l'any passat s'adjudicà a Get 21 (Gestió de l'espai turístic segle XXI) la redacció d'una Anàlisi preventiva de la millora organitzativa dels Bombers de Mallorca, que ha tingut un cost global de 17.980 euros, segons figura en la concessió del contracte.

El treball, preparat per encàrrec de la Conselleria d'Interior del Consell Insular, ha inclòs diferents fases prèvies que han permès l'elaboració d'un procediment sistemàtic per detectar les deficiències d'aquest important servei d'urgència, que arriba a tota la Part Forana de l'Illa. En aquesta línia, durant el mes de setembre es visitaren els parcs de Calvià, Artà, Manacor, Sóller, Inca, Alcúdia, Llucmajor i Felanitx.

Un dels aspectes que en remarca Get 21 és l'absència d'unes pràctiques adequades dels bombers "per enfrontar-se amb els nous riscos (instal·lacions de gas, productes químics, incendi de vaixells al port ...)". S'hi afegeix que "la sistemàtica de preparació física d'alguns dels integrants del Cos no n'assegura l'estat òptim d'acord amb la naturalesa de la seva feina". En aquest apartat crida l'atenció que "falta material" per dur a terme determinats exercicis, a més de subratllar que "es fan poques pràctiques per falta de recursos personals i econòmics".

L'operativa

L'estudi de l'operativa que s'aplica als parcs dels Bombers de Mallorca en el moment de l'avís d'una urgència en deixa al descobert deficiències importants, com ara "la falta de coordinació a l'hora de respondre al sinistre, circumstància que significa una gestió dels recursos amb menys eficàcia". A les dependències del Cos "s'ha detectat una comunicació insuficient entre els bombers durant l'actuació (emissores)" i, a més, "el servei té mitjans materials poc apropiats per actuar en determinades situacions (escales, helicòpter)".

Les instal·lacions es consideren "deficients", sobretot pel fet que "les condicions de les torres de pràctiques en dificulten el desenvolupament", De la mateixa manera, "algunes dependències per a les estades dels bombers no són les més adequades, vistes les condicions que presenten". Quant als vehicles, s'assenyala que "alguns dels que són operatius no són els més adients per poder-los usar".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barrufet, fa mes de 13 anys
Els d'ERC han dimitit perquè no tenien pressupost, però altres (els d'Esquerra Unida) per tal de cobrar cada mes anirien a apagar el foc amb una regadora.
Valoració:-5menosmas
Per pau, fa mes de 13 anys
crec que això també va influir en la sortida de ERC de les institucions, es veien gestionant un servei sense presupost
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente