algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Son Gotleu tem la revenja

Els enfrontaments verbals entre gitanos i nigerians persistien ahir al barri després de la brega de dijous vespre. L'ambient de crispació és “irreconciliable” i els dos col·lectius s'amenaçaven de fer-se la vida impossible

Son Gotleu es despertà ahir amb un ambient caldejat després de la multitudinària batalla campal que tingué lloc dijous vespre al barri entre persones de raça negra i d'ètnia gitana, la qual acabà amb diversos ferits. Els enfrontaments verbals entre els dos bàndols ja ni es dissimulaven.

Ahir dematí, una cinquantena de veïns s'agrupaven davant del bloc número 60 del carrer Tomàs Rul·lan. "Això és el Bronx, no es pot viure aquí!", cridava Teresa Alonso, una veïna mallorquina de tota la vida. Els congregats recordaven a sang calenta els aldarulls ocorreguts i pel grau d'exasperació s'entreveia que la causa d'aquella disputa només era el detonant d'un conflicte entre guetos, irreconciliable, que s'arrossega des de fa anys. "Estam molt nerviosos. Els negres van dir que ens farien la vida impossible", repetia Josefa Pérez, una altra espontània de la reunió. Al seu costat, el portaveu de l'Associació de Veïns Orson Wells, Antoni Salvà, s'aventurà a dir que la revenja podria repetir-se. "Aquests africans s'estan apoderant del barri. Relloguen les habitacions i jo he arribat a comptar més de 84 pisos pasteres. La convivència és insuportable i la zona és un niu de prostitució per culpa seva", recriminava. "Volem viure tranquils. Que se'n tornin a la selva!", cridava Josefa Pérez, assenyalant un nigerià. En sentir-se al·ludit Steven, l'home de raça negra, s'acostà al grup de gitanos. "Sou racistes", es queixava. "Si no tenim per menjar, com voleu que anem a cercar problemes", explicava. "Vau pegar una dona major!", belava la gitana Dolores Caparrós, neboda de José Gomi, una de les tantes persones ferides arran de la disputa. Mentre Gomi escoltava aquesta bronca, s'aixecava la camisa per mostrar els cops i repetia: "Mira. Em vau copejar pel morro". "Això no quedarà així, els gitanos se'n venjaran", assegurava Mari Mar Bujosa, una altra veïna que presencià els disturbis de dijous. Però lluny de caure amb provocacions, Henry Ubasugi, el compatriota d'Steven, que treballa a l'Aeroport de Palma ajudant minusvàlids, reclamava més seguretat. "Estam aquí per cercar una vida millor, no per barallar amb gitanos ni amb ningú". Fins al migdia, la presència policial no hi era gaire evident. Només una furgoneta de la Policia Nacional recorria la zona. "Van venir correns dos amics meus i em van dir, vine a ajudar-nos, hi ha una lluita", comentava el president de l'Associació progressista de Nigèria IGBO, Cyprian Odii. Afegia: "El problema és que els gitanos són els més racistes i es pensen que són els amos del barri". Els veïns tenen previst organitzar el setembre una manifestació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per JUANJO, fa mes de 14 anys
ESTO ES EL PRINCIPIO... NO A LA INMIGRACIÓ, TODOS FRENTA A ELLA, BASTA YA¡¡¡
Valoració:1menosmas
Per Yo tarzan tu chita, fa mes de 14 anys
I tu, antimallorquí anomenat Apàtrida, perquè no fas una manifestació a favor dels negres del Son gotleu, ja que parles de fer manifestacions.
N'hi hauria ben pocs de blancs, tret dels 4 polítics progrés que es volen fer la foto. Amb tu enmig de la pancarta te sentiries talment en Tarzan. T'agradaria ser com en Tarzan?

P.S: Amb això té raó n'Apàtrida, som molt més que ells però no esteim organitzats. Ells tampoc, però la llei els afavoreix.
Valoració:16menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 14 anys
A Apàtrida.

Els defectes de las obras són responsabilitat dels constructors.

Els destinatari de la obras sol tenir un termini perque li arreglin els defectes que se veuen (poden esser més de 100) i els defectes no visibles que poden aparexer, com el drenaje de las aiguas.

Valoració:0menosmas
Per Apàtrida, fa mes de 14 anys
Qué hagués passat si el dia que es va anegar el Metro hagués estat plena de gent l'estació? Aquell que diu que la corrupció no posa en perill la vida dels ciutadans menteix completament. I que ho faci sota el pseudonim de "Prou Mentiders" és ja d'un sarcasme superlatiu. Els que emprenyen en els ciutadans d'aquesta terra son els racistes i ignorants com tú. Gent perillosa que cerca l'enfrontament social a base de demagogia i xenofobia. Donau la cara i convocau una manifestació per dir les barbaritats que deis aqui al carrer i a cara descoberta. Si sou tants i estau tan convençuts, no se a qué estau esperant. A que vos vengui la valentia, pot ser?
Valoració:2menosmas
Per Prou mentiders, fa mes de 14 anys
No sóc en Mirando, però et contestaré apatrida (si no tens pàtria perquè no ten vas a viure a Moscou i deixes d'emprenyar els mallorquins?).
Doncs perquè en Mates ha robat, però no temem per la seva seguretat. Jo tenc por de passar per Son Gotleu de dia, imagina't de nit. I no perquè tengui por dels mallorquins que viuen allà, aquests no apallissen gent, ni roben, ni violen, etc. Ten por pels altres.
Per això, un polític robarà molts doblers però si no minva el nostre benestar social pocs moviments farem. Ara gent que pot ser només ens robi 10 euros, però posa en perill la nostra vida, és molt pitjor.
Prou demagògia barata, Apàtrida.
Valoració:-4menosmas
Per Apàtrida, fa mes de 14 anys
MIrando, tú no vas i vens d'on vols? Perque tú pots viatgar allà on vulguis i els altres no? Perque els "rics" poden anar per tot i els "pobres" han de veure limitats els seus moviments?

Perque els nigerians de Son Gotleu son "purrialla" segons tú i no parles d'en Matas, Durán, Estaràs i cia que han robat doblerades que son de tots i que servirien per millorar moltisimes carències de la nostra societat.

Molt bons els teus arguments. I si qualcú insinua una realitat obvia (que ets un racista inquestinoble) li fots "un puny dins el gavatx". O sigui, xenòfob i violent, ja veig que vas ben servit.

I ara donali marxa a sa maneta cap avall. Talment com un infant petit.
Valoració:2menosmas
Per Marco, fa mes de 14 anys
Yo de lo que me acuerdo es lo de barco de rejilla que decian antes, el karma trajo lo demás, asi que dejar de mirar al pasado y abrir los ojos...esta escrito, forasters haciendo casas que después malvendisteis a alemanes, luego negritos o negratas haciendo casas que no puede comprar nadie...ahora sobran casas , negros y problemas. No hay mas. Y aún falta otro sector violento por explotar, los del este.Hay que ser realistas, es relativamente fácil, puerta por puerta pedir documentación y seguidamente mediante ley extraordinaria, expulsión del país. No es racismo, es necesario.
Valoració:0menosmas
Per xaume, fa mes de 14 anys
Peptoni: Jo no sé si occident està o no més evolucionat que la resta del món. Però si sé que es donen alguns cassos de recessió que fan retrocedir certs individus fins a l'època de les cavernes. I no sé perquè em sembla que tu n'ets un dels exemples més avinents.
Valoració:2menosmas
Per Mirando, fa mes de 14 anys

Vet aquí el resultat de tanta bajania "políticament correcta". "No se puede poner puertas al campo". Que vagin i venguin com vulguin, sense control de cap casta. Fot qui fot.
que hi estàvem, de bé, a Mallorca. Mon pare em conta quan Son Gotleu era només una possessió, i ell hi anava a jugar, amb els amics.
Els qui ens han abocat en aquesta catàstrofe no tenen perdó. I ara, com en sortim, d'aquesta?
Esperem que la crisi duri i que molta d'aqueixa gent se n'hagi de tornar. I sobretot, no em vengueu a dir racista, perquè si qualcú m'ho diu li fotré un puny dins el gavatx. Tant de bo la crisi duri, vejam si feim un poc net de purrialla d'aqueixa. I encara n'he sentit qualcun, més beneit que els beneits, que presenta aqueixs malfactors com a víctimes.

Un país normal pot absorbir i integrar un cert percentatge d'immigració, però el que ara succeeix a Mallorca no té perdó. O s'adoba, o en tocarem tots les conseqüències.
Valoració:11menosmas
Per Xesc, fa mes de 14 anys
Jo també sóc de l'opinió què fan falta tants de Skinheads per mallorca com ara matèix policíes tenim i què no deixin cap gitano amb vida.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente