nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

El Suprem rebaixa la pena a l'assassí de les 30 ganivetades

L'Alt Tribunal lleva l'agreujant de traïdoria a l'homicida masclista de Marie Sumi i quedarà lliure tres anys abans

El Tribunal Suprem estatal (TS) ha modificat una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) i ha rebaixat la pena a Juan M. Gutiérrez Ortega, l’assassí que pegà 30 ganivetades a la mare dels seus fills, Marie Margot Sumi, que morí dessagnada davant els fills el dia de Reis de 2006, quan el botxí gaudia d’un permís penitenciari per una altra causa relacionada també amb la violència sexista. El TS considera que l’assassinat masclista no es va fer amb l’agreujant de "traïdoria", que havia estat acceptat tant pel TSJIB com pel tribunal popular que jutjà el cas. Així mateix, Gutiérrez Ortega quedarà lliure tres anys abans d’allò dictaminat pel TSJIB.

La modificació de la sentència pel tribunal de Madrid suposa una passa més en l’agònica trajectòria de la família de Sumi, que ja hagué de recórrer la sentència del jurat popular perquè havia considerat que hi havia "traïdoria", però no "acarnissament", un dictamen que ningú no s’esperava i es té en compte que l’assassí va pegar 30 ganivetades a Sumi. El concepte jurídic de "traïdoria" fa referència a la preparació de l’escenari per cometre un crim, és a dir, al fet de no cometre’l de manera espontània, sinó després de planejar la forma de dur-lo a terme amb cautela. Això és el que l’Alt Tribunal ha desestimat que succeí amb la mort de Marie Sumi a mans del seu marit, malgrat que tant el TSJIB com el jurat popular considerassin que sí que es cometé el crim amb aquest agreujant.

Juan M. Gutiérrez Ortega utilitzà un permís penitenciari i, segons ha quedat demostrat, agafà un ganivet per dirigir-se al domicili de la víctima. Allà, espantà la família d’ella i l’amenaçà, forçà la sortida de Marie M. Sumi al carrer i li clavà les 30 ganivetades, sense que els familiars poguessin fer-hi res perquè estaven protegint els dos fills de la parella, de 5 i 7 anys. No obstant, l’Alt Tribunal de Madrid considera sorprenent que els més propers a la víctima "no la protegissin", diu que Sumi "no estava absolutament indenfesa" i que l’assassí "no planejà el crim".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.