cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

«Des d’un despatx de Madrid, per pura especulació immobiliària, s’espolia un conjunt patrimonial singular i s’acaba amb cinc segles de jesuïtes a Mallorca»

«Des d’un despatx de Madrid, per pura especulació immobiliària, s’espolia un conjunt patrimonial singular de Palma i s’acaba amb quasi cinc segles de presència dels jesuïtes a Mallorca», així defineix un antic alumne de Montesion l'operació que s'està desplegant per buidar l'edifici del casc antic de Palma, deportar cap al Continent els jesuïtes que hi queden i convertir l'illa que ocupa, en un negoci privat d'hoteleria.

Tot i que fa uns anys, es va fer un projecte que preveia habilitar en el claustre i dependències annexes una zona museística i també contemplava habilitar deu habitacions per als membres de la comunitat religiosa damunt de la Sagristia, mentre que la resta de l'edifici seria una residència medicalitzada gestionada per una empresa privada, ara els plans han canviat.

De moment ja s'ha decidit el trasllat forçós dels membres de la comunitat que encara viuen allà, el trasllat de les restes de Sant Alonso cap a la Seu i el lloguer de tota l'illa de cases, cosa que significarà la pèrdua del claustre i de l'Església com a espais per a ús de la societat mallorquina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Andreu, fa devers d'un mes
Quan observ una operació d'aquestes característiques que afecta immobles de l'Església, em deman a qui els van comprar i si hi ha constància de la compra. A Santa Catalina, per exemple, l'església dels carmelites va ésser tancada al culte i venuda. A qui compraren els carmelites el solar per acabar venent el temple a un altre orde religiós? Hi ha escriptures de la primera compra o va ésser una cessió? Qui finançà la construcció del temple?
Valoració:32menosmas
Per xisca, fa devers d'un mes
Els de Madrid, de les illes sols volen els doblers que en poden treure, i aquí tothom ho sap. Per que, els polítics de les illes no ho sabeu preveure? Sou massa joves? Hi esteu d'acord? Esperau alguna cosa bona des de Madrid? No aprofundiu gaire amb les nostres coses? No sabeu com fer.ho? Jo tampoc, però NO soc polític. No val plorar quan un mateix no sap defensar el que és seu. Necessitau estudiar mes profundament el que ens pertoca, i no volem que desaparegui. Feu un esforç!
Valoració:39menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente