nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Pintada contra Sánchez, a la zona més vigilada de Palma

221839

Aquests dies han aparegut a diversos punts de Palma unes pintades, fetes amb una plantilla i esprai, que opinen que rompre la unitat d'Espanya és un delicte i que Sánchez (en referència al president espanyol Pedro Sánchez) no se'n sortirà.

Les pintades embruten diversos espais de Palma, però la que crida més l'atenció és la que està feta a escassos metres de la seu de la Delegació del Govern espanyol a les Illes Balears, és a dir la zona més vigilada pels cossos policials espanyols que operen a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per 2000, fa 7 mesos
@Ensenyant:Espanya es un estat compost de varies nacions
Valoració:10menosmas
Per LA UNITAT DE CATALUNYA, fa 7 mesos
L'estat que ens convé, a tota la nació catalana (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer), és la República catalana. Les Balears, com a part fonamental de la nació, hem d'intervenir en la formació del nou estat fomentant-ne la unió, no el secessionisme intern. L'intent de construir republiquetes regionals, provincials o comarcals només ens provoca feblesa davant dels imperialistes estats espanyol, francès i italià.
Valoració:22menosmas
Per Catalunya no és el Principat tot sol, fa 7 mesos
Paraules de l'escriptor de Consell Joan Guasp en un fragment del parlament que va fer a la nit de les revistes en català (Barcelona, març 2013) i reproduïdes a la pàg. 20 del núm. 232 de la revista "El Mirall" (maig-juny 2013):

"[...] nosaltres, des de les Illes, pensem en la Nació com una unió dels mal anomenats Països Catalans. Això de Països Catalans i de Catalunya, expressat com s'entén ara, no és del tot exacte. Hem de parlar només de Catalunya, però no com el Principat tot sol, sinó que formem Catalunya el Principat, [...], les Illes i el País Valencià. I altres petits territoris [...]. Jo que sóc de la zona del Raiguer, al centre de Mallorca, sóc tan català com els que han nascut a les comarques del País Valencià, la comarca d'Osona o de l'Empordà o qualsevol altra. Tant com un senyor nascut a Sant Just Desvern o a les rondes de Sant Antoni o de Sant Pere. [...]"
Valoració:14menosmas
Per Catalunya i prou, fa 7 mesos
«Com havia de ser la nostra revista? L’acord fou unànime: la nostra revista seria oberta a tothom, a tots els corrents estètics i a tot Catalunya (aleshores no dèiem “Països Catalans”, sinó Catalunya i prou. Per a nosaltres, tan Catalunya era Barcelona, com Alcoi, com Ciutat, com Lleida o com Perpinyà; i com que no significàvem res, ni érem cap força ni cap perill, ningú no hi tenia res a dir)». Josep Maria Llompart (Latitud 39, agost de 1981). L’article es refereix al naixement, l’any 1952, de la revista Raixa.
Valoració:12menosmas
Per realitats històriques com una catedral, fa 7 mesos
"Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981


"Per anar bé necessitaríem un sol president [...] per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president. Un president per al País Català. El President [...] hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral."

http://www.mallorcaweb.com/magpoesia/bonet-blai/paraula.htm
Valoració:7menosmas
Per Catalunya sencera, fa 7 mesos
Les Illes Balears no són un país -en el sentit de nació-; sinó que són una part, i molt important, del conjunt de la nació catalana, la qual va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer.
Valoració:15menosmas
Per Jaume Fontanet Martorell, fa 7 mesos
Martínez esborra això O aquesta no toca!
Valoració:9menosmas
Per Ensenyant, fa 7 mesos
@Aprenent: Espanya és un estat- nació, les Illes Balears son un país i un país català.
I els que ho neguen, o son uns cínics o son uns ignorants o van gats.

Valoració:16menosmas
Per xisca, fa 7 mesos
No les trobaran, si les cerquen lluny del seu entorn mes proper....
Valoració:13menosmas
Per MMXXIX, fa 7 mesos
El senyor batlle es va comprometre d'esborrar les pintades i perseguir els seus autors.
Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente