cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Palma celebra la Cultura Jueva amb activitats durant el mes de setembre

La Setmana de la Cultura Jueva de Palma 2023 es farà entre el 3 i el 26 de setembre.
Cinema, música en viu, jornada de portes obertes a la sinagoga, conferències, entre altres activitats, formen part del programa d'aquest esdeveniment.

Durant el mes de setembre es podrà gaudir d'una sèrie d'activitats culturals gratuïtes per al públic assistent, totes vinculades al món i a la cultura jueus. Aquest cicle d'activitats neix en el marc del Dia Europeu de la Cultura Jueva, que se celebra el primer diumenge de setembre. Però, segons expliquen des de l'Ajuntament de Palma, «el gran interès per part de la ciutadania fa que s'evolucioni cap a un cicle d'activitats que creix any rere any, gràcies a totes les entitats culturals jueves de les Illes Balears».

Programa d'activitats

Diumenge 3: Portes obertes a la Sinagoga de Palma, de 10 a 13 h.

Dimarts 5: Conferència de Miquel Segura 'Què significa ser xueta en el segle XXI?: una visió'. Biblioteca de Cort, 19 h.

Dijous 7: Laura Miró presenta la seva obra 'L'admissió d'estudiants xuetes. El cas del metge Guillem Aguiló i Forteza'. Casa del Llibre, 19 h.

Diumenge 10: Concert de Jasmina Petrovic Ensemble. Plaça de Sant Jeroni, 19.30 h.

Dilluns 11: Conferència de Laura Miró 'La importància de l'nstituto Balear com a primer centre formatiu que permeté l'accés als estudiants xuetes'. Biblioteca Ramon Llull, 19 h.

Dimarts, 12: 16a edició del Cicle 'El món jueu i el cinema'. El Golem (Paul Wagener, 1920). Teatre Municipal Mar i Terra, 20 h.

Dimecres 13: Conferència de Max Benalal 'L'antisemitisme des de la perspectiva de la Unió Europea'. Biblioteca de Cort, 19 h.

Dijous 14: Xerrada del Rabí Nisan Ben Avraham sobre les festes jueves. Sinagoga de Palma, 19 h.

Dimarts 19: 16a edició del Cicle 'El món jueu i el cinema'. 'El amor en su lugar' (Rodrigo Cortés, 2022). Teatre Municipal Mar i Terra, 20 h.

Dimarts 26: 16a edició del Cicle 'El món jueu i el cinema'. 'Buñuel y la mesa del Rey Salomón' (Carlos Saura, 2001). Teatre Municipal Mar i Terra, 20 h.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Arditi, fa 11 mesos
Molta raó tens escach. Tot va començar per un comentari potser fora de lloc, ja que l'article només informava de la jornada de la cultura JUDIA. Està anunciat en castellà. I potser no hauria d,haver dit res. Però per les respostes que he rebut veig que corroboren sa meva teoria envers es nacional-sionistes. Bon dia a tothom.
Valoració:0menosmas
Per En resum, fa 11 mesos
Un fanàtic que no just no vol tractar de saber la veritat, sinó que tampoc admet que els altres opinin de forma diferent a ell i tracta de tapar- los la boca.
Aquest és el perfil d'aquest tal Arditi.
I Hamas i Hezbolah son part de la jihad, per aguts que els trobin alguns desinformats de la progressia.

Valoració:1menosmas
Per Escach, fa 11 mesos
Un concurs aferrissat per veure qui la diu més grosa.
Valoració:0menosmas
Per Arditi, fa 11 mesos
Lluís Felipe. Amb lo que heu dit me demostrau que s,ultranacionalisme radical sionista no és bastant diferent que es nazisme. A mi em diuen pro-jihadista per condemnar l,extermini que es practica sistemàticament contra els palestins a Israel. Gent que ha escrit aqui neguen l,extermini contra el poble palestí. De la mateixa manera que el feixisme nega l,holocaust contra els jueus. O sigui nazi judaisme
Valoració:0menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 11 mesos
@Arditi no podeu generalitzar i ficar a tots els jueus dins el mateix sac. Una part dels jueus, justament dels més radicals, van contra l'Estat d'Israel perquè creuen que ha de ser el Messies qui el constitueixi i no uns jueus liberals amb suport de nacions de llengua i cultura germàniques (Alemanya, Anglaterra i els Estats Units). Jueus que regalarien la terra a Palestina fins que vengui el Messies. De fet, per a molts de jueus Israel és un camp de concentració que paga la seguretat als germànics (EUA i Anglaterra). Això no és, ni de lluny, l'Israel religiós somiat a l'antic testament.
Valoració:3menosmas
Per Ex-Opinadora de la UH, fa 11 mesos
Per mor d'una persona tan expeditiva com aquesta que se posa Arditi, si és que no és la mateixa, jo he deixat de comentar a la Ültima Hora.
Perque jo tampoc he combregat mai amb les idees d' un estat musulmà que abarqui tota la zona d'Israel, Palestina i Jordània, fent fora als israelians, ni tampoc estic d'acord amb els mètodes que utilitzen els àrabs per fer- se els amos d'aquell territori, aquest individu del que parl se dedicava a atacar- me, fos quina fos la notícia i el tema a debatre; Malgrat fos de política local, de cinema i de teatre, de gastronomia, d'esports o del que fos, se dedicava a disparar insults i a assetjar- me parlant- me dels seus palestins, que havia de llegir els llibres d'Arafat, que jo no era d'esquerres perque no defensava als palestins, que era una nazi jueva i tret de guapa, me deia de tot i molt.
I així cada dia, fins que vaig arribar a pensar que aquests atacs podrien arribar a traslladar- se al món real. Perque vinguent d'una persona que no respecta a ningú, que trepitja totes les normes i que està tan fanatitzada i radicalitzada, era millor prevenir que curar.
Encara que també el moderador que ho permetia, que rebutja altres comentaris per res més que per tenir raó, però que permet que un pro- jihadista se dediqui a assejar a un altre comentarista perque no pensa com ell, també és digne de tenir- lo en compte a l'hora fe fer una llista de gent mal professional.
I així està Mallorca, darrerament, plena de gent que no sap a on son els límits.
Valoració:2menosmas
Per Ja hi som!, fa 11 mesos
(S'havia esborrat la darrera línia)
Els nazis jueus, com dius tu, Arditi, no existeixen ni han existit mai.
Valoració:1menosmas
Per Vergonya!, fa 11 mesos
Esper que aquesta bona gent organitzadora de la Setmana de la Cultura Jueva, tengui contractat un bon equip de seguretat i hagin parlar amb Policia. Perque hi ha molts fanàtics per aqui i millor estar preparats per si qualcú li pega per desbaratar la festa, encara que només fos a base de cridar i donar mal ambient.
Valoració:3menosmas
Per Arditi, fa 11 mesos
Ja hi som no t,enfadis ni insultis tant. Bé sé que el vostre poble és intocable i no es pot criticar lo mes mínim no sigui cosa que se vos tatlli de nazis. Si pogués dir..... ben cert és que els fanàtics musulmans foren subvencionats pels Estats Units d'Amèrica. Cosa que vol dir que els fanàtics musulmans foren subvencionats per ultra capitalistes jueus. Si. Els que controlen Wall Street, FMI i Banc Mundial. Jo voldria viure a una terra lliure, però ben enfora de gent com tu i el teu tan estimat Israel.
Valoració:-1menosmas
Per Ja hi som!, fa 11 mesos
@Arfiti. Basta llegir més a baix, per veure que jo he escrit " més de tres mil anys", no trenta mil anys.
Amb aquests trucs de rucs i de persones poc ètiques, el que queda malament ets tu, no jo.
I també la teva neura de defensar la Jihad islàmica, que tan de mal fa a tota la Humanitat la crea més repulsa que cap altra cosa.
I ja basta. Jo no me faig amb amics de terroristes i menys si son jihadistes. Arruix!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente