algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

La Policia Local de Palma discrimina els catalanoparlants en els cursos de formació

Fa uns mesos Francesc Ramis va rebre a casa la notificació d'una multa per part de la Policia Local de Palma. En la comunicació, li oferien la possibilitat de commutar la sanció econòmica per l'assistència a una acció formativa.

Ramis va sol·licitar aquesta possibilitat. Es va posar en contacte amb l'Escola de Formació de la Policia Local i —fent ús del dret que li garanteixen les lleis i el Reglament de normalització aprovat per l'Ajuntament l'any 1997— va sol·licitar rebre l'acció formativa en llengua catalana.

Aquest ciutadà va ser citat a fer el curs un dia d'aquesta setmana.

Un cop dins l'aula, quan ha vist que la sessió es desenvolupava íntegrament en espanyol, ha intervingut per a recordar que ell havia demanat rebre el curs en català. La persona que impartia aquesta formació li ha negat aquesta possibilitat i s'ha negat a complir el que marquen les lleis i el Reglament municipal.

Ramis ha anunciat que abandonava l'aula, a l'espera que el citin per a poder fer el curs en català. El funcionari que impartia la formació s'ha negat a expedir-li un certificat per a acreditar que s'havia presentat a la formació.

Un cas més de discriminació lingüística a Mallorca per part de les institucions pròpies. I de menyspreu a les persones que pretenen exercir els drets lingüístics. Que sapiguem, encara no governa la dreta ni l'extrema dreta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per un veí, fa 11 mesos
Aquesta policia de Local no té res.
Abans podies diferenciar entre un policia Local i un de Nacional. Cada policia tenia les seves tasques. Ara, no sols van igual, sinó que la local cada vegada volen fer les mateixes tasques que la Nacional.
Valoració:2menosmas
Per Xec, fa 11 mesos
Idò i així ho deuen haver fet durant els 8 anys de pacte "progressista" i tan "amics de la llengua" . Perquè no han fet res encara els nous.

I bàsicament per això els han tret: per enganyar compulsivament els seus votants.
Valoració:5menosmas
Per Xx, fa 11 mesos
Destroyer, hi ha una veritat com un temple. Si vols ser feliç, com han apuntat més avall, ves-te-n d'aquí. EN QUALCA REGIÓ ESPANYOLA ET SENTIRÀS MÉS REALITZAT QUE NO PAS AQUÍ.
AU, NO ET FLAGEL.LIS MÉS I PREN UN BARCO !!!!!!!
INDEFINIDAMENT, LA TEVA VIDA T'HO SGRAÏRÀ !!!
Valoració:27menosmas
Per escardapenyes, fa 11 mesos
Institucions de quí ? dels castellans O de Mallorca ?
Mos fan se
massa i és cuarot : es forasters són els " amos" ?vengueren aquí perquè allà no podían viure, i ara volen convertir les illes en Castella i encara volen que diguem amén. Si deixam passar una i unaltre, lluites contra aquesta gent.? Què volen aquesta gent ?
Jo ho tinc clar ! Visca la nostra terra ! Visca la nostra llengua ! Visca els Països Catalans!
Valoració:36menosmas
Per Ala, ja ho he dit, fa 11 mesos
És una llàstima que ja no existeixi la Llei de Vagos i Maleantes d'en Franco, perquè la majoria de polítics (i algun comentarista) de bocs hi encaixen a la perfecció.
Valoració:18menosmas
Per sisi, fa 11 mesos
Pues le tocará pagar la multa
Valoració:-27menosmas
Per llonguet, fa 11 mesos
Quan els colonitzadors espanyols parlen de "drets" lingüístics hem d'entendre que parlen de "drets" com el de cuixa o el "dret" d'heretar la corona i injustícies d'aquest tipus.

Ahir el cap suprem dels ultres criticava els peperoni per tenir un programa diferent a cada comunitat. Quins dallons: triar entre català i castellà ells només ho volen aquí on és propi el català, no a tot arreu!

Defensen el "dret" d'ignorar i exterminar el català, i el "dret" dels castellanoparlants a ser els "señoritos" de tot l'estat mentre els altres, serfs lingüístics, ens acotam i ens agenollam per parlar-los la seva llengua, castellana en principi però ara ja més mexicana, mirau fins on s'ha escampat la metàstasi del seu colonialisme nacionalista exacerbant.
Valoració:27menosmas
Per Unaperaquí, fa 11 mesos
@destroyeringo El sr. Ramis, si vol classes en castellà pel seu fill, que se'n v-day a Castella, on el castellà és llengua pròpia, que allà segur que les troba. I si les vol en espanyol, quin espanyol? Perquè a Espanya hi ha moltes llengües, i si no es consideren espanyoles, idò no veig perquè voleu els nazional-espanyolistes esclavitzar els territoris on es parlen, deixau-los partir, colonitzadors de mer.. .. O si vols dir espanyol de Bolívia, quina cosa més rara, no seria bolivià? O només serveix l'analogia "espanyol-Espanya" on vos convé? Au a fer punyetes els "espanyoleros" espanyolistes (que no els espanyols normals, que també existeixen).
Valoració:38menosmas
Per a Destroyer, fa 11 mesos
Si únicsment vols que t,ensenyin en castellà, només sentit castellà, tan sols que et parlin en castellà, i només veure escrits en castellà, Destroyer, per què no te'n vas a viure a les comunitats centrals de castella/manxa/lleó/andalusia/aragó/astúries/cantàbria/estremsdura/canàries/rioja, o madriz que et donaran el gran gust, i abandona les Balears ? Hi guanyaràs al 100 per cent, i no estaràs estressat com ara.
Valoració:40menosmas
Per Allons enfants de la patrie, fa 11 mesos
El Sr. Ramis pensaria que estàs com una puta cabra, destroyer Cabesso. Si aquest és el teu concepte d'intel.ligencia , segueix així que vas bé. Com deia Napoleón, quan l'enemic fa tonteries no l'han de distreure.
Valoració:26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente