algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Amics de la Casa del Poble lamenta trobar tants entrebancs institucionals per protegir el solar

214527

L'associació Amics de la Casa del Poble ha informat aquest dijous que la sala del Tribunal considera que l'aplanament sol·licitat per l'advocacia del Govern no procedeix, i que l'oposició de l'empresa propietària del solar (Beachhaus Invest S.L.) està ben argumentada i ha de prosseguir el tràmit.

Des de fa un temps aquesta agrupació de persones s'està movent amb motiu de la remoció de terres al solar de la Casa del Poble. Les al·legacions que l'empresa Beachhaus Invest S.L. va presentar mostren la seva oposició a incloure el solar al catàleg –i que sigui inscrit com a Espai de Memòria–.

Els Amics de la Casa del Poble han expressat que es tracta d'una situació excepcional en la qual l'advocacia autonòmica posa en dubte la legitimitat de l'empresa d'intervenir en seu judicial i el Govern els ha donat la raó en la protecció del solar, però la Sala del Contenciós Administratiu ha decidit que el tràmit ha de continuar, iniciant així un procés judicial de durada desconeguda.

Des de l'associació han lamentat que «quaranta-set anys després de la mort del dictador encara ens trobam amb greus entrebancs institucionals» per reconèixer la repressió que va suposar el cop d'estat del 1936 i la dictadura franquista.

El 12 de maig els membres d'Amics van acordar iniciar una sol·licitud de protecció en el marc de la recentment aprovada llei espanyola de Memòria Democràtica, 20/2022. Han demanat una reunió amb Fernando Martínez, secretari de l'Estat espanyol, per a tractar aquesta qüestió i donar-li via d'urgència. També han acordat cercar l'empara de la fiscalia de Drets Humans i Memòria Democràtica tan aviat es constitueixi i interpel·lar els organismes internacionals.

Això no obstant, l'associació denuncia que mentrestant les obres avancen al solar i l'empresa propietària no compta amb cap supervisió de les restes arqueològiques. «Davant els nostres ulls està desapareixent una part important de la nostra història, a la vegada que es construeix una ciutat al servei de l'especulació immobiliària».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa 11 mesos
Totalment d'acord. El promotor va comprar el solar de manera LEGAL. Té una llicència d'obra. Està exercint el seu dret a edificar, segons el permís que li han donat. Que es dediquin aquests veïns a altres coses, en comptes d'assetjar el que està fent les coses bé. Si tant els interessava protegir l'espai, que haguessin fet una col·lecta al seu dia per comprar-ho, o que s'haguessin mogut amb el govern de torn, perquè aquest el comprés. El que no val és, ara, un cop un promotor privat ho ha fet tot segons el que li marca la llei, que vinguin quatre gats, a torpedinar-ho. És injust, de països intervencionistes i atenta contra la seguretat jurídica.
Valoració:3menosmas
Per preguntas, fa 11 mesos
¿Dónde estaban estos "amigos" cuando se derribó el edificio?
Intentar proteger el edificio que daba a dos calles, hubiese parecido lógico, en principio.
Ahora intentar proteger, cuando no hay nada, se me antojan otros intereses.
Cabe suponer que ahora tiene un dueño y si es así, también cabe suponer que lo adquirió con dinero suyo, de forma legal.
Valoració:2menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 11 mesos
Proteger un solar? Ridículo.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente