cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

La CUP-Crida per Palma reivindica a Son Vida un canvi de model en la gestió de l'aigua

La formació municipalista CUP-Crida per Palma ha reivindicat aquest dimarts davant el Castillo Hotel Son Vida un canvi de model en la gestió de l'aigua que avanci cap al decreixement turístic i urbanístic.

En aquesta tercera acció de campanya, la formació ha representat amb poals d'aigua i infografies l'impacte del turisme en la sequera i l'emergència ecològica. Jero Bonnín, la candidata a la batlia de Palma per la CUP-CxP, ha denunciat «la manca de regulació del consum d'aigua per part del turisme».

Els anticapitalistes han explicat que actualment l'impacte del turisme en el consum general d'aigua a Palma es calcula en 1 de cada 4 litres, i en paraules de la mateixa candidata «un turista consumeix entre 5 i 10 vegades més aigua del que consumeix un resident, fet que s'accentua en espais com Son Vida on el turisme de luxe es tradueix en hotels de cinc estrelles i camps de golf que en disparen el consum».

Les propostes de la CUP-CxP aborden la necessitat d'un canvi integral de model. En paraules del candidat Jonàs Páez «la necessitat d'avançar cap a una societat ecologista, amb una aposta clara pel decreixement a l'àmbit turístic i urbanístic, així com per diversificar l'economia i revertir el model d'explotació capitalista».

Concretant-ho a la problemàtica de l'aigua, des de la formació proposen «aplicar plans d'estalvi i reducció del consum d'aigua al sector turístic», que siguin de compliment obligatori, però també «municipalitzar pous i captacions de subministrament d'interès municipal que siguin de titularitat privada, o regular i limitar el permís de construcció per a noves piscines».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miguel Pérez, fa dervers d'un any
Me gustan mucho las ideas y la forma de hacer política de la CUP. Ojalá se presentaran en más pueblos y ciudades.
Valoració:3menosmas
Per ribell, fa dervers d'un any
Parece que ahora me tendré que lavar los cataplines amb aigo d'un ribell. Partidos "progresistas".
Valoració:-4menosmas
Per Cupaire de Palma, fa dervers d'un any
Vota Cup Crida per Palma! Afilia't amb Nosaltres.
Valoració:4menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Menudo cuadro, ridículo y esperpéntico. Ese es el nivel.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente