algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

Convoquen a Palma una concentració contra la guerra d'Ucraïna

El Partit Comunista dels Treballadors d'Espanya (PCTE) a les Balears ha convocat per a divendres una concentració contra la guerra d'Ucraïna, coincidint amb l'aniversari de l'esclat del conflicte.

La concentració serà a les 19.00 hores davant de la Delegació del Govern espanyol, amb l'objectiu de «mostrar el rebuig més contundent a una guerra imperialista entre dos blocs enfrontats que han trobat a Ucraïna el seu camp de batalla».

En un comunicat, el PCTE ha criticat que «a un any de l'inici de la guerra sembla que res no ha passat, s'ha normalitzat una situació de guerra a la societat».

«Aquesta normalització forma part de la desmobilització a què estam sotmesos amb els governs anomenats progressistes i és especialment greu si no remou la societat civil», han avisat.

El PCTE ha denunciat «la guerra que ha començat el govern rus contra Ucraïna a fi de defensar els interessos del capital rus i els seus oligarques que està causant tant de patiment als ucraïnesos», però també «el paper agressiu i expansionista que ha jugat l'OTAN al món en les darreres dècades».

En particular, qüestionen el paper de l'Aliança Atlàntica «juntament amb els Estats Units i la Unió Europea en el conflicte d'Ucraïna, en estat virtual de guerra civil des de fa gairebé deu anys, enquistat també pels interessos del capital i les oligarquies dels països de l'OTAN».

En aquest context, el Partit Comunista adverteix que «Espanya ha format i forma part en el conflicte amb l'enviament d'armament i equips a Ucraïna, així com les formacions que s'han desenvolupat en bases militars espanyoles per a unitats de l'exèrcit ucraïnès». A més, acusa Podemos i el PSOE de ser «còmplices del desenvolupament del conflicte i la manca de la seva resolució pacífica».

«Aquesta resolució no arribarà mentre l'OTAN i la UE mantenguin les pretensions sobre Ucraïna i segueixin enviant armament», ha avisat el PCTE de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per O no?, fa dervers d'un any
Oh... molt efectiu! Segur que l´aturaran.
Valoració:0menosmas
Per arruix, fa dervers d'un any
Estos comunistas (curiosamente no se han largado a ningún pais comunista), además de mentir como bellacos se creen que los demás somos capullos imbéciles.
En Ucrania NO HAY GUERRA. En Ucrania hay una invasión militar en toda regla del hijo de Putin y de todos los que le llepan es cul.
¿Tú crees que seré tan cap de fava para ir a vuestra manifestación?.
Arruix comunistas. Que asco
Valoració:-4menosmas
Per Jaume, fa dervers d'un any
Quin despròpòsit. No hi aneu per favor. Això és donar ales a Putin.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente