algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
16°

L'AELC insta Cort a prendre mesures per haver guardonat una obra no escrita originalment en català amb el Premi Ciutat de Palma Joan Alcover de poesia

La Junta Directiva de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) ha emès un comunicat aquest dilluns per expressar la seva preocupació davant el fet que una obra no escrita originalment en català guanyés el Premi Ciutat de Palma Joan Alcover de poesia.

El guardonat recull 'Ecogrames' de Jorge Fernández Gonzalo és una obra escrita originàriament en castellà i traduïda al català per poder-la presentar al premi. Des de l'associació insten a l'Ajuntament de Palma a investigar el cas i a prendre les mesures pertinents davant «d'una situació insòlita que podria contravenir les bases del premi i que atempta contra un dels objectius del guardó, que és el reconeixement i la promoció de la literatura catalana».

La demanda d'AELC ha rebut el suport de l'Obra Cultural Balear a través d'una piulada:

Al comunicat també demanen que les bases del guardó, així com les del Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de novel·la el premi més important en quantia i que ha quedat desert en l'edició d'enguany, especifiquin l'editorial que publicarà les obres premiades, en compliment de les recomanacions recollides a la seva publicació «Bones pràctiques en premis literaris».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Està fet amb mala intenciò, fa dervers d'un any
IME voleu dir que amb tanta gent que escriu en Català, no hi havia ningú que tingués una obra mereixedora del premi?
Això és una és una malifeta pancastellanista més, contra la nostra llengua de les que patim a diari. Una invasió, un apparheid.
Valoració:1menosmas
Per Melesigeni, fa dervers d'un any
El jurat la va cagar fins abaix. Incompetents fins a dir basta.
De totes maneres, la poesia sempre ha estat un àmbit de xarlatans i venedors de fum. Se pensen que per posar punts i apart cada sis o set paraules ja és poesia.
Si en Costa i Llobera aixecàs el cap i ves el que es publica avui en dia donaria llendera a tort i a dret.
Valoració:1menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any
De forma urgent i contundent, per favor. El psoe ara té la possibilitat de demostrar amb qui està. Crec que és possible la revocació.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente