muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

Organitzen un acte per a reivindicar que Antoni Maria Alcover sigui declarat Fill Il·lustre de Palma

204913

El proper dilluns, 10 d'octubre, en el Dia de Francesc de Borja Moll, aniversari del naixement del lingüista, promotor de la cultura en llengua catalana i fundador de l’editorial Moll, la Institució que porta el seu nom i que és dipositària dels drets del Diccionari català-valencià-balear, de la culminació del qual es compleixen 60 anys aquest 2022, ha organitzat un acte per a reivindicar que Antoni Maria Alcover, impulsor d’aquesta obra magna i mestre de Moll, sigui declarat Fill Il·lustre de Palma. Tendrà lloc a les 11 del matí, davant la façana de l’Ajuntament, a la plaça de Cort.

El manacorí Antoni Maria Alcover, del naixement del qual es compleixen 160 anys el 2022 i 90 de la seva mort, fou veí de Palma des del seu ingrés al seminari, amb quinze anys, i fins als seu decés, i va convertir Ciutat en la base de la seva infatigable i gairebé heroica tasca, de la qual no tan sols cal destacar el Diccionari, sinó també l’Aplec de rondalles mallorquines i la seva producció històrica, periodística, de recerca i fins i tot arquitectònica.

El ciutadellenc Francesc de Borja Moll fou declarat Fill Adoptiu de Palma el 1996 i Fill Il·lustre el 1998. Antoni Maria Alcover fou declarat Fill Adoptiu de Palma el 1961, però encara no se li ha atorgat el reconeixement de Fill Il·lustre que mereix aquest gegant de la nostra llengua i cultura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.