algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

El nou fiscal general de l'Estat promet el seu càrrec en el Palau de l'Almudaina de Palma

Álvaro García Ortiz ha promès aquest dimarts, en un acte celebrat en el Palau de l'Almudaina de Palma, davant el Rei espanyol Felip VI, el seu càrrec com a nou fiscal general de l'Estat espanyol.

A l'acte també hi ha participat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez; la ministra de Justícia, Pilar Llop, actuant com a notària major del Regne; el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes; i la directora general de Seguretat Jurídica i Fe Pública, Sofía Puente.

García Ortiz ha promès el seu càrrec en el saló Gòtic del Palau de l'Almudaina sobre un exemplar de la Constitució espanyola obert per l'article 124, referit a la Fiscalia, en una breu cerimònia idèntica a les que tenen lloc al palau de la Zarzuela a la capital espanyola, Madrid.

García Ortiz és llicenciat en Dret per la Universitat de Salamanca i Fiscal de Carrera des de 1999. Fiscal de Sala del Tribunal Suprem, nomenat cap de la Secretaria Tècnica de la FGE en virtut de Reial decret 434/2020, de 3 de març, i és membre del Consell Fiscal des de 2018.

Va iniciar la seva carrera professional a Maó i en el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB). El seu darrer destí, abans de la Fiscalia General, va ser la Fiscalia de Santiago de Compostel·la i el Tribunal Superior de Justícia de Galícia (2002-2020). En la seva estada a Galícia també va exercir el càrrec de fiscal d'Ordenació del Territori, Patrimoni Històric i Incendis Forestals (2007-2009).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.