algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

Palma va registrar la xifra d'atur més baixa des de l'any 2007

Descendeix la desocupació en tots els sectors i franges d'edat

Les xifres de l'atur a Palma continuen, un mes més, aconseguint nous mínims històrics. Només el mes de juny 905 aturats van trobar ocupació. És una tendència a la baixa que es va repetint els últims mesos i que, en comparació amb el mateix mes de l'any passat es tradueix en -41,67% de persones parades, això són 11.598 persones menys.

Aquests bons resultats posen en relleu la recuperació econòmica de les illes, una recuperació que encapçala la ciutat de Palma, que presenta unes xifres d'ocupació millors que les registrades l'any 2019, és a dir abans de la pandèmia de la Covid-19.

Pel que respecta a la taxa d'atur a Palma, el mes de maig es va situar en el 6,44%, un percentatge que frega la plena ocupació, una fita que s'espera aconseguir en els pròxims mesos.

Sectors

L'atur ha baixat en totes les franges d'edat i també en tots els col·lectius específics (dones, joves, parats de llarga durada i majors de 45 anys). Aconseguint en tots ells, a més, els registres més baixos des que hi ha constància.

El sector serveis i el comerç són els que registren el gruix de les contractacions. És una tendència que va començar mesos enrere i que queda reflectida en les xifres interanuals. Segons aquestes, l'activitat en la qual més ha disminuït el nombre d'aturats és l'hostaleria, amb un -55.46% , seguida per comerç -42,74% i construcció -38,68%.

La contractació també continua creixent. El mes de juny a Palma es registraren 18.907 contractes laborals, això són un 14,66% més de contractes que el mateix mes de l'any anterior. Creix, a més, la contractació fixa.

La interpretació d'aquestes xifres, tenint en compte el context de crisi mundial -a causa de la pandèmia de la Covid-19- i la guerra d'Ucraïna demostra que les mesures desplegades des del consistori per a protegir la ciutadania han funcionat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.