muy nuboso
  • Màx: 17.94°
  • Mín: 13.93°
18°

Les reaccions a la destitució de Sonia Vivas i la cancel·lació de la Palma Pride Week

Davant la polèmica del Palma Pride Week i la regidora de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas, el batle, José Hila, ha cancel·lat el polèmic esdeveniment i ha destituït Vivas.

El batle ha assignat a la regidora Elena Navarro les àrees de Vivas, així com la seva integració a la Junta de Govern com a membre i com a regidora secretària suplent.

El cessament de Vivas deixa el Pacte de Cort en minoria ja que aquesta ha anunciat que no tornarà l'acta i passarà al grup mixt.

Podem Palma ha emès un comunicat en què demana a Vivas que torni l'acta «per coherència», ja que la ciutadania «la va votar en el seu moment per anar dins de la llista» d'una coalició política.

Des de Podem han mostrat el seu suport a la decisió de cancel·lar la Palma Pride Week, ja que «partia d'una decisió també unilateral d'aquesta regidora». «No comptava amb el suport ni agradava a la nostra formació per la mercantilització que suposava una reivindicació històrica que és la dels drets i la igualtat per al col·lectiu LGTBIQ+», han conclòs des de la formació.

Més opinions polítiques

El batle de Palma, José Hila (PSIB), qui ha signat aquest dijous el decret de cessament de Sonia Vivas ha argumentat en una compareixença que «hi ha línies vermelles que no es poden sobrepassar». Hila ha insistit diverses vegades que aquesta destitució és una decisió personal -per això ha fet la roda de premsa en solitari- i que ha rebut el suport tant de Podem com de MÉS. També ha assenyalat que ho ha traslladat a la direcció del PSIB i a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que també li ha donat suport a la decisió.

Per la seva banda, la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol (MÉS per Palma), ha assegurat que «hem actuat amb seny i s'ha mirat per les persones, per la ciutat i pels drets LGTBIQ». A més, Truyol també ha volgut agrair el suport rebut durant les darreres hores.

La CUP-Crida per Palma ha volgut remarcar que es tracta, «abans que qualsevol altra cosa, una victòria de Ben Amics i del Moviment LGTBI. La pressió ha funcionat. Aquest episodi de la Palma Pride Week demostra la necessitat d'una esquerra que estigui al servei del Moviment Popular».

També s'hi ha pronunciat la presidenta del PP a les Balears, Marga Prohens, qui ha destacat en una publicació: «Els palmesans preocupats per la pujada de la llum, gas, gasolina; per la brutícia, la manca de seguretat, l'abandó dels barris. I els d'Hila muntant el circ. Palma necessita un adult al capdavant que gestioni i no ens avergonyeixi més. Palma necessita Jaime Martínez».

Per la seva banda, El Pi Palma ha remarcat que ha tornat a demanar «a primera hora d'avui el cessament immediat de la regidora Sonia Vivas. Com no podia ser d'altra manera, ha passat, però pensam que tot arriba malament i tard».

El partit Ciudadanos Palma demana a Hila que trenqui el Pacte de Cort i governi en minoria amb suports puntuals. A més, han destacat que els veïnats de la ciutat «senten vergonya de l'espectacle muntat per MÉS i Podem i de la falta de lideratge del batle. Aquest govern no funciona. Un govern sense populistes i esperar que arribin aviat les eleccions és el millor que pot passar».

Reaccions a les xarxes socials

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per vaja, fa dervers d'un any
Vaja "compañeros de viaje" que te el PSOE; tant a Palma, com an es Govern del estat.
Valoració:1menosmas
Per absoluta, fa dervers d'un any
Lo llames como lo llames. Le han dado la "absoluta", cosa que debía de haber producido hace más tres años.
Valoració:2menosmas
Per Joanet, fa dervers d'un any
No hi ha hagut "cessament", hi ha hagut "destitució". Distingir bé els conceptes és útil: "cessament" seria si ella hagués abandonat el càrrec i l'organització de l'esdeveniment; "destitució" és que qualcú de més amunt (el batle, en aquest cas) li ha pres el càrrec (i l'ha donat a una altra). ¿Qualque dia cessareu, al DdB, de dir "cessament" per "destitució i "cessar" per "destituir"?
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente