algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Protesta davant la seu de Vox a les Balears: «El repte més gran a què s'enfronta el col·lectiu LGTBI és l'avanç de la ultradreta»

Una trentena de persones s'han manifestat aquest dimarts a Palma amb motiu del Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia, que es commemora aquest 17 de maig, i han assenyalat que «el repte més gran a què s'enfronta el col·lectiu LGTBI és l'avanç de la ultradreta».

El recorregut ha començat, a les 19.30 hores, a Plaça Espanya i ha comptat amb una aturada davant la seu de Vox a les Balears, al carrer Francesc de Borja Moll, on s'ha llegit un manifest en què els participants han criticat que els discursos d'odi «ara tenen un altaveu institucional».

Durant la manifestació, convocada per l'entitat Balears Diversa, els participants han recorregut els carrers de Palma al crit d''aquí hi ha la resistència trans', 'fora feixistes de la ciutat' i 'invisibilitzar és perpetuar'.

A l'inici de la convocatòria, la presidenta de Balears Diversa, Laura Durán, ha llegit un manifest en què l'entitat ha exposat que el col·lectiu LGTBIQA+ encapçala els darrers anys les estadístiques de delictes d'odi i gairebé un 80 % d'aquestes agressions no es denuncien precisament per por de visibilitzar-se.

Al manifest, Balears Diversa ha reclamat «una major formació i sensibilització als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, una Fiscalia General que sigui contundent amb els delictes d'odi, una renovació del Poder Judicial i el monitoratge de delictes d'odi a l'Estat espanyol».

«El repte més gran a què ens enfrontam és l'avanç de la ultradreta en els darrers temps. Una ultradreta que comença a entrar a les institucions democràtiques pretenent fer-nos retrocedir dècades enrere en drets ja adquirits i consolidats. Tractant d'invisibilitzar-nos i tornar-nos a l'armari més fosc», han destacat des de Balears Diversa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per segur, fa dervers d'un any
Pueden salir con todas las banderitas que quieran, las veces que les pete; pero si la ultra derecha sube será porque alguien los vota. Más que pachanguitas callejeras, estudiar porque VOX sube.
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente