nubes dispersas
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.23°
13°

Palma estrena divendres l’aturada violeta a tota la xarxa del NitBus

El batle de Palma, Jose Hila, la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, i la directora general de l’àrea, Irene Nombela, han presentat una nova mesura per a dotar la mobilitat de Palma de perspectiva de gènere que s’implantarà des d’aquest mateix divendres a tota la xarxa de NitBus. Es tracta de l’aturada violeta i permetrà que les usuàries del NitBus puguin sol·licitar al conductor que el bus aturi al punt més proper a la seva destinació.

El batle de Palma, Jose Hila, ha explicat en què consisteix aquesta mesura: «Pensam la ciutat en clau de dona, avui presentam una iniciativa que afecta al transport públic: la parada violeta; el NitBus s'aturarà al punt més proper al domicili de les usuàries».

La regidora de Feminisme, Justícia Social i Femenisme, Sonia Vivas, ha remarcat la importància d’aquesta mesura: «Moltes famílies dormiran més tranquil·les quan sàpiguen que les seves filles agafen el bus i es poden baixar a la porta de casa, sense haver de travessar segons quins espais, que les poden posar en perill».

Dalmau, per la seva banda, ha recordat que a Palma el transport públic té «nom de dona» ja que la majoria d’usuaris són dones. «L’aturada violeta ja funciona a llocs com Vitoria, Donostia, València o Madrid i són iniciatives que formen part de la reivindicació constant dels drets de les dones que precisament avui hem de posar en valor», ha remarcat.

Xarxa del NitBus

Cal recordar que la xarxa del NitBus està integrada per quatre línies que donen servei tots els divendres, dissabtes i vísperes de festiu entre les 23.30 i les 6.30 hores:

  • La N1 que enllaça Porta del Camp amb el passeig Marítim.
  • La N2 que va des de Can Blau fins Can Valero i passa per barris com La Soledat, Nou Llevant, Escorxador o Camp Redó. Els barris de la carretera de Manacor, 31 de desembre i carretera de Valldemossa.
  • La N3 que uneix ala zona del poliesportiu Germans Escales amb s’Indioteria. Passa pel Rafal, Son Gotleu, Pere Garau, plaça de Toros o Son Castelló. Aquesta línea discorre pels carrers Indalecio Prieto, Arquebisbe Aspàreg, Francisco Manuel de los Herreros i Eusebi Estada.
  • La N4 que surt de Son Bonet i recorre el carrer Aragó passant pels barris de Verge de Lluc, Son Rullan, Son Canals i els Hostalets fins arribar a Santa Catalina i plaça Progrés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa mes de 2 anys
Un 10 per aquesta iniciativa. Enhorabona a l'Ajuntament de Palma i la EMT
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente