muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Una cinquantena de persones declararan davant la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació per criticar la sentència del 25% a Twitter

195607

La Plataforma per la Llengua ha sabut que la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació citarà a declarar una cinquantena de persones que varen fer comentaris crítics a Twitter amb motiu de la imposició per la judicatura espanyola d'un 25% d'hores lectives en castellà a les escoles catalanes. La Fiscalia, que ja ha fet declarar alguns d'aquests tuitaires, instrueix la causa per delictes de «difusió del discurs de l'odi» o «contra la integritat moral». La investigació, iniciada al desembre, es deriva de denúncies del partit d'extrema dreta Vox, Movimiento contra la Intolerancia i Asamblea por una Escuela Bilingüe.

L'ONG del català està oferint assessorament jurídic a una de les víctimes i vol fer-lo extensiu a la resta ja que considera que som davant d'una campanya de persecució i intimidació. Qualsevol persona afectada pot rebre una atenció personalitzada de l'entitat adreçant-se a tramits@plataforma-llengua.cat.

«Amb aquests procediments es vol atacar la legitimitat de les polítiques lingüístiques catalanes amb la criminalització dels seus defensors i la contaminació de l'opinió pública en aquest sentit. Significativament, la Fiscalia mai no ha iniciat cap procediment contra la multitud de comptes a les xarxes socials que promouen l'odi i fins i tot la violència contra els catalans, els catalanoparlants i els defensors dels drets de les minories nacionals i lingüístiques. La doble vara de mesurar indica clarament que darrere d'aquestes actuacions hi ha motivacions polítiques», han remarcat.

La Plataforma per la Llengua constata que el sistema judicial espanyol «continua la seva croada contra persones que reivindiquen els drets nacionals i lingüístics dels catalans», en coordinació amb grupuscles nacionalistes espanyols. En aquest cas, la voluntat és «espantar i silenciar les veus que posen en dubte l'hegemonia del discurs supremacista castellà i les normes i sentències que reprodueixen aquesta ideologia discriminatòria», han remarcat. Cal recordar que, segons una enquesta encarregada per la Plataforma per la Llengua a l'empresa GESOP, el 82% dels habitants de Catalunya està a favor del model immersiu a l'escola.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys
No os habéis enterado de que hoy también han detenido a varios ultras del tsunami “democrátic” por lo de los cortes en la Jonquera?

😍😍



Valoració:-1menosmas
Per Jo he llegit la noticia i la interpret així:, fa mes de 2 anys
@Insostenible.
El PSOE és vomitiu, però la denúncia a la Fiscalia l'han posada VOX, junt amb vàries associacions enemigues de la llengua, de la cultura catalanes i dels catalans que hi ha per Catalunya.
No se tracta d'exculpar al PSOE, se tracta de veure la inutilitat per fer res positiu i la destructivitat, de la que son capaços les ultres dretes. i de moment, l'unic que ha fet malament la Fiscalia, és admetre la denúncia a tràmit, ja que ho hauria d'haver arxivat, però encara hem de veure si tenen un poc de seny, o si pel contrari, se posen al costat dels feixistes acusadors i condemnen a presó o a multes als que simplement han fet crítica d'una sentència, com si fóssim a una dictadura.

Valoració:2menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 2 anys
Cuando acaben con los tuiteros pueden seguir con algunos digitales con una política de moderación en sus comentarios que podríamos llamar “laxa” siendo generosos…


Valoració:-2menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

Cal que facem una campanya d’autoinculpacions de defensa de la llengua catalana.
No tinc gens d'odi, ni vull cap mal per a la gent monolingüe castellana, però reconec que no admet l’anticatalanisme. Me sent ofès i agredit, per l'ofensiva judicial i política orquestrada per les forces nacionalistes espanyoles, en contra de la diversitat cultural i lingüística del estat. Sols defensen el coneixement i la supremacia de la llengua castellana, totes les altres llengües son motiu de rebuig, odi i menyspreu.
Valoració:5menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 2 anys
Justícia colonial russa, perdó espanyola.
Valoració:4menosmas
Per Insostenible, fa mes de 2 anys
@demencial, això de donar la culpa a VOX ja no cola perquè va la mar de bé al PSOE, a Podemos i en general a tothom que dona suport al PSOE. PSOE i Podemos tenen el suport necessari al parlament espanyol per fermar de mans segons quins jutges perquè a més a més, n'hi ha d'altres de suposadament progressistes que també ens perjudiquen sempre que poden.
Valoració:4menosmas
Per E, fa mes de 2 anys
Espanya a Europa cada cop està més sola, ja que en els aspectes més fonamentals democràtics no està a l´alçada que demanen els estats de la Unió Europea.
És per això que E està de baixa en tots els fòrums internacionals. Tot gràcies al feixisme retrògrada que envaeix les institucions i la societat.
Segurament ben aviat això serà insostenible i l´UE cursarà algun ultimàtum per a que E es posi al dia, desterrant el feixisme corrupte que encara hi ha. I si no ho fa, malament rai.
Valoració:3menosmas
Per Demencial, fa mes de 2 anys
@Insostenible. Però la querella l'ha posada VOX i d'una sèrie d'associacions anti-catalanes i pancastellanistes.
Resulta que defensar la pròpia llengua materna a la pròpia terra, que a soobre és una llengua oficial i reconeguda per la Constitució, així com voler que la gent que ve a viure a la nostra terra, per la seva millor integració i perque aquesta llengua no desaparegui, també la conegui i si vol la utilitzi, per aquesta colla d'intolerants és un delicte d'odi i de discriminació..
Això ja s'està sortint de tota llògica i de tot tipus de justícia i de democràcia. Simplement és un atropell als estaturs d'Autonomia nostra i a la Constitució
Valoració:2menosmas
Per Per ells, criticar una mesura presa és un delicte, fa mes de 2 anys
Aquests que denúncien a la gent, just perque han criticat una mesura injusta, son els mateixos que ens diuen a noltros nazis i que no som democràtics perque no ens deixam ser insultats ni maltractats per ells i protestam pels seus maltractes.
Vos n'assebenrau, del concepte de la denocràcia que té aquesta gent?Que per ells la democràcia consisteix únicament en que sempre se faci el que diuen ells?
I quina mena de cultura deven defensar aquests intolerants, si censuren totes les llengues que no son el Castellà i tot el que no sigui franquista i feixista?
Això no se pot aguantar i també s'ha de dur devant dels tribunals europeus, quan arribi el seu moment.
Vos imaginau si aquesta gent artubàs a governar, el que passaria?
Valoració:7menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 2 anys
👌
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente