muy nuboso
  • Màx:
  • Mín:

La Comissió de Memòria i Reconeixement Democràtics proposarà la creació d’un centre d’interpretació de la Casa del Poble de Palma

194677

La Comissió Tècnica de Memòria i Reconeixement Democràtics ha proposat aquest divendres la creació d’un centre d’interpretació de la Casa del Poble de Palma i la instal·lació d’una placa commemorativa en el mateix solar per tal de «protegir i recuperar la memòria del lloc».

La Comissió ha pres la decisió de rebutjar la petició de suspensió de la llicència d'obres del solar on es trobava la Casa del Poble atenent que l'informe jurídic de l'advocacia de la Comunitat Autònima de les Illes Balears dictamina que no «és conforme a dret». No obstant la Comissió de Memòria i Reconeixement Democràtics ha proposat aquestes altres alternatives per a preservar la memòria de la Casa del Poble.

L’informe de l’Advocacia impossibilita jurídicament l’adopció de mesures cautelars «principalment per la prescripció de les accions encaminades a la retroactivitat de la compravenda a un particular del solar»; no obstant això, la Comissió ha considerat «més que provada» la «condició d’espai d’interès històric per a la comunitat» de la Casa del Poble de Palma, ja sigui per la seva significació històrica o simbòlica, o per la seva repercussió en la memòria col·lectiva de la lluita de la ciutadania de les Illes Balears pels seus drets i llibertats democràtiques. És per això que aquest mateix divendres ja s’han començat a debatre altres mesures alternatives.

La Comissió Tècnica de Memòria i Reconeixement Democràtics obre així la porta a «altres escenaris de protecció i promoció» de la memòria de la Casa del Poble de Palma i es planteja la possibilitat d’impulsar la creació d’un centre d’interpretació en un espai cedit per la promotora en el mateix solar, o la col·locació d’una placa commemorativa que recordi l’existència i evolució històrica del centre.

El secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Sectors Productius, Jesús Jurado, que ha participat en la Comissió d’aquest divendres, ha assegurat que «la intenció de la Comissió és la de protegir la memòria de la Casa del Poble de Palma, i treballarem conjuntament amb l’Ajuntament per disposar d’un centre d’interpretació al lloc on va estar aquest edifici tan simbòlic. Així, la gent de Palma podrà conèixer què va significar i què va succeir amb la Casa del Poble».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Enhorabona, fa 12 mesos
Enhorabonaa nen Pere Plaqueta per un èxit tan gran!
Valoració:0menosmas
Per Un triomf, fa 12 mesos
Un triomf per part dels marmessors de la voluntat del finançador del cop d'estat feixista Joan March. Enhorabona campions, ara a demanar que li dediquin una avinguda.
Valoració:2menosmas
Per Gràcies, fa 12 mesos
Vull donar les gràcies als Amics de la Casa del Poble per haver aconseguit una placa en honor de la generosirat den Joan March.
Valoració:3menosmas
Per En resum, fa 12 mesos
En resum, una plaqueta dedicada a nen March. Bona feina.
Valoració:2menosmas
Per lean, lean, fa 12 mesos
En 2011 este solar es puesto a la venta por parte del Ministerio de Trabajo. Nadie dijo nada, pese a que según leo, se pusieron carteles en sus muros.
En la actualidad es propiedad de Bauchaus Invest y anuncian que pronto empezarán las obras,
Esto esta en internet y cualquiera lo puede leer si lo busca.
Ni vivo en la zona ni tengo interés alguno.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente