muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
23°

Can Gazà tanca el taller Marginàlia

Forces majors obliguen Can Gazà a tancar 'Marginàlia, taller i intercanvi d’objectes'. Donan per acabada definitivament l’etapa de «la dignitat per la feina». «No és tant sols qüestió de local. Es tracta d’una adaptació cruel a la realitat dels exclosos», han remarcat.

El factor desencadenant d’aquesta amarga decisió ha estat la venda del local. «No podem continuar amb el lloguer. Tampoc no obrirem a qualsevol altre lloc, encara que sigui gratuït. Tancam», han explicat.

Les raons són «profundes i inexorables»

«Aliada amb la Covid, la pandèmia de la beneficència, que ho regala tot al pobre manco la dignitat, ens ha empestat. Ha convertit els marginats en ganduls. Hem lluitat 12 anys –6 a la Casa Llarga i 6 a la nau de Can Valero– per la utopia de la dignitat del pobre mitjançant el treball. Hi hem deixat la pell amb totes les ajudes i totes les il·lusions. Ens retiram trists, però tranquils de consciència», remarquen des de Can Gazà.

També destaquen que les persones que toquen a les portes de Can Gazà són tots malalts irreversibles. «D’ara endavant ens dedicarem als que podríem anomenar els marginats dels marginats. Complirem l’objectiu principal d’atendre 'l’exclusió social extrema amb malalties invalidants donant suport a la Xarxa de l’exclusió social establerta per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS)'».

Can Gazà llança una crida urgent: «Amics, germans, protectors, altruistes, solidaris..., us necessitam. desesperadament. Tenim tres mesos per treure el màxim de profit a una nau de dos mil metres farcida de meravelles de tot gènere. Si no fos per la Covid l’armaríem grossa, faríem de tot i molt. Encants, subhastes, festes, primers dissabtes, rifes, sopars, balls, foguerons, concerts, conferències, trobades... Tot això ho hem fet al llarg de 12 anys. Però ara tot – tot! – depèn de la vostra ajuda, generositat i propaganda...».

Anuncien que tendran obert cada dia els matins de 9 a les 13 hores. Però per a comandes excepcionals, com per exemple una camionada d’ornaments o un moble valuós, o una pintura cèlebre, o un piano, o les andròmines de tot un bar... o una curiositat amb ganes d’emprenyar, val a dir per motius de pes, obrirem la nau a qualsevol hora del dia i de la nit. Bastarà que marqueu el número de telèfon 608862892 o escrigueu al correu administracio@cangaza.cat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris