algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

L'Ajuntament de Palma reivindica la figura de Gabriel Alomar i Villalonga, en el 80è aniversari de la seva mort

L'Ajuntament de Palma ha retut homenatge aquest dimarts a la figura de Gabriel Alomar i Villalonga, en el 80è aniversari de la seva mort, «qui va defensar postulats regeneracionistes i de transformació social».

En una nota de premsa, Cort ha recordat que el polític, assagista, poeta, periodista i professor és Fill Il·lustre de Palma. A més, ha destacat que va ser un home «anticipat a la seva societat i al seu temps, perquè la idea de futur i de transformació de Mallorca varen guiar la seva trajectòria vital».

En aquest sentit, el batle de Palma, José Hila, ha assenyalat que per a Alomar, la ciutat «havia de ser un agent de civilització, en oposició al tradicionalisme que sempre va rebutjar».

Per la seva part el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha incidit en què l'assagista defensava «la Mallorca lleial a la seva identitat nacional». Una societat que, per al poeta, «s'alimentava dels valors ideològics de la modernitat i que volia construir un futur».

Alomar va morir a Egipte en 1941, on havia estat destinat com a Ministre de la República i on va exercir com a professor i periodista. Les restes mortals del polític varen arribar a Palma en 1977 i va ser proclamat Fill Il·lustre de la ciutat l'any 1982.

El retrat d'Alomar, obra de Xim Torrents Lladó, presideix el Saló de Plans de l'Ajuntament de Palma, juntament amb la resta de fills il·lustres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.