algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

El Moviment Feminista de Mallorca organitza l'acte d'homenatge 'Ni la pandèmia ens farà invisibles'

182103

El Moviment Feminista de Mallorca realitza aquest dijous un acte de cloenda del mes de març en forma d'homenatge a les dones que fan feines essencials que treballen en primera línia «per a una sortida digna a la pandèmia».

L'acte tendrà lloc de les 16 a les 19 hores a la plaça d'Espanya de Palma sota el lema 'Ni la pandèmia ens farà invisibles', la darrera activitat organitzada per l'entitat amb motiu del març feminista.

«Volem tancar aquest mes amb un compromís col·lectiu: no volem perdre de vista totes aquelles desigualtats que ens continuen travessant i que condicionen les nostres vides, els nostres espais i la nostra lluita en tots els sentits», han assenyalat des del Moviment en un comunicat.

Per aquest motiu, l'entitat cerca amb la instal·lació d'aquest dijous a la plaça Espanya reivindicar les dones que realitzen treballs precaritzats però essencials, que no són reconeguts ni remunerats com correspon.

«La insistència social i política per a invisibilitzar les dones, i la seva resistència davant aquest món patriarcal i profundament capitalista, ens ha inspirat a l'hora d'organitzar totes les nostres activitats durant aquest març feminista, que avui conclou amb aquesta instal·lació d'homenatge», han indicat des del Moviment.

Tot i haver estat un 8M atípic marcat per la pandèmia, el Moviment Feminista ha destacat les activitats organitzades durant aquest mes per a continuar amb les seves reivindicacions tot i la crisi sanitària, les quals presentaven un eix comú: 'Davant l'emergència social, el feminisme és essencial'.

«Aquest 8M hem presenciat el que venim denunciant des de fa temps: la criminalització del moviment feminista, la persecució de les activistes, així com de les nostres activitats, símbols i presència en la vida pública. Aquesta persecució s'ha concretat de manera prou clara en la identificació d'activistes per part de membres de l'ordre policial en diverses localitats de Mallorca, com Lloseta o Palma», han explicat.

Tot i això, el Moviment ha remarcat que continuarà «ocupant tots els espais» en els quals pugui fer d'altaveu de les seves reivindicacions. «Si alguna cosa hem après les feministes amb la història és a insistir fins que surti. I això és exactament el que farem», han conclòs

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.