algo de nubes
  • Màx: 16.98°
  • Mín: 11.11°
16°

La rehabilitació de les Torres del Temple «recuperarà un espai abandonat durant dècades»

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma aprovarà aquest dimecres la rehabilitació de les Torres del Temple, una iniciativa que «recuperarà un espai tancat i abandonat durant dècades», que comptarà amb un pressupost de dos milions d'euros i els treballs d'execució dels quals duraran fins a 20 mesos.

Aquest projecte contempla recrear la façana de l'edifici perquè sigui «el més fidel possible» a la de l'època de l'Arxiduc Lluís Salvador, eliminar una de les plantes de l'immoble i canviar l'altura del segon pis perquè es puguin apreciar els seus arcs, a més d'habilitar espais més amplis i més lluminosos.

Així mateix, s'instal·larà un ascensor, es construirà una escala, es col·locaran les instal·lacions necessàries per a desenvolupar la seva activitat expositiva i es reurbanitzarà l'espai exterior del recinte, ampliant la seva vorera en tres metres i construint un nou paviment de pedra calcària irregular.

Les obres de les Torres del Temple, el disseny del qual ha estat encarregat als arquitectes Martínez Lapeña-Torres i que ha estat redactat amb un equip multidisciplinari, preveuen també l'eliminació de falsos sostres i la reconstrucció dels forjats d'interiors de les torres amb bigues de fusta.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha destacat que aquesta rehabilitació no sols suposarà una millora de l'edifici, sinó també del seu entorn, perquè es millorarà el seu carrer i s'incrementarà la zona per als vianants.

Si bé encara no es té una data exacta del final d'aquestes obres, Truyol ha explicat que, una vegada aprovada la rehabilitació, l'Ajuntament iniciarà el seu procés d'adjudicació de la reforma, que espera que comenci durant 2021. «Aquests períodes dels quals parlam són totalment raonables», ha reivindicat.

Per part seva, el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha destacat que, amb aquesta iniciativa, «es reverteixen dècades d'abandó d'aquest edifici, es recupera el seu valor històric i es converteix en un espai de difusió i interpretació del patrimoni històric i cultural de Palma».

Noguera ha explicat que, paral·lelament a aquestes obres, el Consistori durà a terme un projecte per a dissenyar el model de gestió i el contingut del museu que albergarà aquest edifici, que estarà dedicat a explicar Palma des de la cultura musulmana, cristiana i mongeta del segle X fins al XV.

Així mateix, Truyol ha assenyalat que aquest espai està situat en una zona ben connectada amb altres elements de referència patrimonial, com Es Baluard, el Casal Balaguer, el Casal Solleric i la Fundació Miró, per la qual cosa suposarà «una fita important» per al centre de Palma i «completarà la rehabilitació» dels seus barris.

Finalment, Noguera ha apuntat que la fàbrica de Ca Ribas i l'antiga presó de Palma entren també en el conjunt d'espais que es rehabilitaran per a destinar-se a esdeveniments culturals. «És important preservar el llegat i recordar la història», ha dit el regidor, que considera que aquesta és una manera de «crear comunitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.