lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
10°

ARCA alerta que el projecte de Cort per a Nuredduna suposa «un risc de gentrificació per a Pere Garau»

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha alertat aquest dimarts que el projecte de l'Ajuntament de Palma per a l'àrea de Nuredunna suposa «un risc de gentrificació per a Pere Garau».

En un comunicat -dins de la campanya 'Pere Garau, molt més que Nuredduna'- l'entitat ha recalcat que el consistori «pretén invertir tres milions d'euros en la zona de Pere Garau més propera al centre de Palma i amb més renda per càpita en comparació amb la resta del barri»

Les entitats impulsores de la campanya consideren una «incongruència no consultar a la ciutadania que porta anys treballant per Pere Garau» i a més «pretendre portar un projecte endavant des de Cort que pot produir efectes perniciosos».

ARCA creu que invertir a la zona «més afavorida» del barri aprofundirà encara més les diferències dins de Pere Garau. «Provocaria un increment en el preu del lloguer i venda», han apuntat, afegint que «es pot produir un desplaçament dels seus actuals habitants a zones més perifèriques».

En aquesta línia, des d'ARCA creuen que les inversions per a Pere Garau «haurien d'estar destinades a la creació d'espais públics de qualitat» en tot el barri. «La política de Cort respon a una manera d'entendre la ciutat que no és la que la gent de Pere Garau requereix per urgència en aquests temps», han reflexionat.

Per tot això, ARCA ha exigit a l'Ajuntament que paralitzi el projecte «i no afegeixi un problema addicional a Pere Garau». Després plantegen obrir «un procés de diàleg amb les entitats que treballen pel barri i se cerqui la millor manera d'invertir i millorar l'espai públic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Volem Nureduna peatonal!, fa mes de 3 anys

Quan deis "la gent de Pere garau" a qui us referiu? Qui us ha votat?



Jo som de Pere Grau i m'encanta el projecte.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente