nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

L'Escola Oficial d'Idiomes de Palma passa a denominar-se EOI Andreu Crespí Plaza

L'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Palma ha passat a denominar-se EOI Andreu Crespí Plaza després d'un procés que es va iniciar el mes de maig passat a petició d'un grup de persones que formen part de la comunitat educativa de les Balears per a retre homenatge a la figura de Crespí a títol pòstum.

En un escrit a la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca es va sol·licitar com a homenatge a Crespí i a la seva aportació al sistema educatiu, que es prengués per part de l'administració educativa les mesures oportunes per a donar el seu nom a un centre educatiu, preferentment situat a Palma, per a deixar constància de la dedicació de Crespí, «una persona de gran vàlua personal i professional i que tant va fer per a la millora i el progrés de l'educació a les Balears».

Crespí va ser director provincial d'Educació a les Balears des de l'any 1983 en 1995, el director amb més antiguitat en el càrrec d'Espanya. Va viure l'entrada en vigor de la LODE i la LOGSE, dues lleis que van posar les bases del sistema educatiu actual, regulant l'estructura dels centres públics i concertats, democratitzant l'escola amb la posada en marxa dels consells escolars i, amb la LOGSE, establint la durada de l'ensenyament obligatori fins als 16 anys.

Segons ha informat la Conselleria, en els 80, el sistema educatiu a les Illes sofria manques, tant de recursos humans, com d'infraestructures escolars, principalment en secundària. Crespí va afrontar una redefinició del sistema des del consens i el diàleg, per a intentar trobar solucions pensant en els alumnes. A més, quan en el 1995 va deixar el seu càrrec, la seva gestió va ser reconeguda públicament per part de tots els estaments de la comunitat educativa des de les AMIPAS, sindicats, associacions de professorat i alumnes.

La Conselleria recorda que l'any 1983 hi havia 400 unitats en l'educació primària pública i es varen arribar a crear 40.000 places escolars. Mentre que en secundària es van posar en funcionament nou instituts a Mallorca, quatre a Menorca i quatre Eivissa. En la seva etapa com a director provincial es va impulsar la creació dels Centres de Formació del Professorat a Palma, Inca, Manacor, Menorca i Eivissa i es van posar les bases de l'educació inclusiva, amb la implantació de la figura dels orientadors a més de canvis estructurals en els centres.

També es va crear la xarxa d'educació de persones adultes i les escoles d'idiomes, i es van posar en marxa els nous cicles de formació professional. La petició popular per a posar el seu nom va arribar d'un grup de persones, molt diverses, tant del sector públic, com del privat, i a títol personal, al marge de qualsevol filiació grupal o corporativa, dedicats a la docència des de diversos camps i perspectives i que van compartir amb ell la seva tasca, des de caires diversos i en moments diferents.

A més les institucions i organitzacions: STEI-Intersindical, UGT-Federació d'Empleats públics, Confederació Sindical de CCOO, Col·legi Esperanza, Cooperativa d'ensenyament És Liceu, CC Sant Felip Neri, ONG Ensenyants Solidaris, Associació de directors d'educació infantil i primària de Mallorca, Associació d'Inspectors d'Educació de Balears, Fundació Gadeso, Homes per la Igualtat - Mallorca, Consell Social de la Universitat i Consell Escolar de les Balears; es varen adherir a aquesta proposta.

Aquesta iniciativa es va aprovar en el Consell Escolar de l'Escola Oficial d'Idiomes de Palma, una de les primeres escoles oficials d'idiomes de l'Estat. La EOI de Palma va ser creada per Reial decret 1837/1986 de 22 d'agost (BOE de 10-09-1986) i va entrar en funcionament l'1 d'octubre de 1986. Es va convertir en una de les primeres escoles d'idiomes de l'Estat. Actualment, a l'escola de Palma es poden estudiar nou idiomes: alemany, anglès, àrab, català, espanyol per a estrangers, francès, italià, rus i xinès.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.