algo de nubes
 • Màx: 15°
 • Mín:

Hila destaca en els Ciutat de Palma l'«encert» de la cultura a «denunciar el que la societat ha de millorar»

El batle de Palma, José Hila, ha destacat aquest dilluns durant el seu discurs en la gala dels premis Ciutat de Palma l'«encert» de la cultura a «denunciar el que la societat ha de millorar».

«Ara, davant l'emergència climàtica i la necessitat d'impulsar mesures que ens permetin ser més sostenibles, estic convençut que el món artístic ens guiarà i ens ajudarà a obrir, encara més, els ulls a una realitat que hem de canviar. Palma és cultura i ha de ser sostenible», ha afegit el batle.

El Teatre Principal de Palma ha acollit la gala dels Premis Ciutat de Palma 2019, durant la qual s’han entregat els nou guardons convocats. En total, la dotació de tots els premis ha ascendit a 100.000 euros.

L’equip responsable de la posada en escena d’aquesta cerimònia han estat professionals de les arts escèniques, igual que a les quatre darreres edicions. L’espectacle d’enguany està escrit, dirigit i produït per Joan Fullana, Sònia Domènech, Joan Tomàs Martínez i Mar Fiol. És un homenatge al Terreno i per extensió a la cultura de barri. Una retrospectiva en clau documental dels anys d’auge i ebullició cultural i artística del barri del Terreno durant els anys del boom turístic.

Llistat de premiats

Els guanyadors han estat els següents:

 • Premi Llorenç Villalonga de Novel·la. Dotació: 26.000 €. Guanyador: Joan Pons Bover per Tània i els vius.
 • Premi Joan Alcover de Poesia. Dotació: 12.000 €. Guanyadora: Raquel Casas Agustí per Estimar Nick Kamen.
 • Premi Antoni Gelabert d’Arts Visuals. Dotació: 12.000 €. Guanyadora: Raquel Friera per One Year Women’s Performance.
 • Premi d’Audiovisuals. Dotació: 10.000 €. Guanyador: Miguel Eek per La ciutat dels morts.
 • Premi de Còmic. Dotació: 10.000 €. Guanyador: Pau Rodríguez Jiménez Bravo per Curtiss Hil.
 • Premi d’Arts Escèniques. Dotació: 6.000 €. Guanyador: “Las hermanas verán”, d’Andrea Cecilia Cruz Marchant.
 • Premi Bonet de Sant Pere de Música al millor enregistrament musical. Dotació: 6.000 €. Guanyadors: Salvatge Cor per l’àlbum Bruixes.
 • Premi d’investigació. Dotació: 6.000 €. Guanyador: Tomeu Canyelles Canyelles i Francesc Vicenç Vidal per La ciutat sonora. Espais per a la memòria musical de Palma.
 • Premi d’Arquitectura Guillem Sagrera. Dotació: 12.000 €. Guanyadors: Juan Miguel Tizón i José Ripoll Vaquer per l’entitat Arquia Banca de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesc, fa mes de 3 anys

·Premi Antoni Gelabert d’Arts Visuals. Dotació: 12.000 €. Guanyadora: Raquel Friera per One Year Women’s Performance.

·Premi de Còmic. Dotació: 10.000 €. Guanyador: Pau Rodríguez Jiménez Bravo per Curtiss Hil. (Que jo sàpiga, de moment, no és com l'obra del mateix autor 'La Saga d'Atlas & Axis', que sí que ha sortit en la nostra llengua).

·Premi d’Arts Escèniques. Dotació: 6.000 €. Guanyador: “Las hermanas verán”, d’Andrea Cecilia Cruz Marchant.


I s'hauria de veure la documentació presentada per al

·Premi d’Arquitectura Guillem Sagrera. Dotació: 12.000 €. Guanyadors: Juan Miguel Tizón i José Ripoll Vaquer per l’entitat Arquia Banca de Palma.


No havíem quedat que els Premis Ciutat de Palma eren en català?

Valoració:1menosmas
Per Fran, fa mes de 3 anys

Cal una coa quatrensulta popular.com es va fer amb les terrasses del Born. per decidir sobre les llengües del premi. Aquest romandrà marginal si no asssoleix un ampli consens polític o una ratificació popular. Palma no és Barcelona i , si no, la dreta imposarà el seu model si guanya d'aquí a quatre anys. Això va de democràcia.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente