algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

La gentrificació també afecta les llibreries de Palma

Llibres Ramon Llull, la llibreria Jaume de Montsó i Rata Corner han anunciat que canvien d'ubicació. Totes tres es mouen més lluny del centre de Palma.

Llibres Ramon Llull

«No desapareixem, només canviam», anunciaven Àlex Volney i Joana Berber propietaris de la llibreria fins ara situada al carrer de l'Argenteria.
«Hem fet un canvi i hem volat en una altra direcció tot mudant el format. Clar que ens han putejat i fet fora d'una o d'altra manera. A qui importa això en un món on s'ofeguen infants i els seus pares al nostre mar i miram cap a un altre costat» diuen en un comunicat al perfil de Facebook de la llibreria i afegeixen: «Això sí, guardant totes les distàncies els que treuen les nostres àvies de les llars o provoquen migracions o criminalitzen l'ajuda a alta mar, no ho dubteu són la mateixa gentussa».

Llibres Ramon Llull trallada la botiga al Passatge Joan XXIII, 5F, al centre Els Geranis.

Llibreria Jaume de Montsó

Tot i que diversos mitjans varen informar que la llibreria Jaume de Montsó tancava, en realitat la llibreria no tanca, sinó que es trasllada.
Jaume de Montsó, que va obrir en 1976, deixa Els Geranis per a obrir en el seu un altre local, situat a una travessia del carrer Blanquerna, concretament al carrer Pare Francesc Molina 37, fins ara magatzem i que ara també acollirà la llibreria.
Marina Taura serà la responsable de tirar endavant en aquesta nova etapa: «hem condicionat el nou espai, que ens agrada més i té millors característiques. Depèn del ritme del procés de mudança, però esperem poder obrir a la fi d'aquest mes o principis de setembre», va explicar fa pocs dies.
«La nostra idea és continuar organitzant activitats com sempre, especialment tallers, que anirem anunciant en la nostra pàgina de Facebook», on, de fet, ja apareix la nova adreça de Jaume de Montsó, un espai en el qual, a més de literatura, també poden comprar-se llibres de text per a estudiants.

Rata Corner

La llibreria Rata Corner també migra del centre a l'Eixample. Dijous de la setmana passada va anunciar a través de les seves xarxes virtuals que es trasllada. Actualment ocupen un local a una travessia del carrer del Sindicat, i, segons els seus plans, la primera quinzena de setembre passaran a atendre la seva clientela a l'antic RockHouse, al carrer d'Antoni Marquès.

Miquel Ferrer, un des propietaris reconeixia en declaracions a la premsa que «Tot i que la turistització i la gentrificació del centre històric no són els únics motius, hi han jugat un paper important ja que molts veïns se n'han anat del barri».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jon, fa mes de 4 anys

La gentrificació,aplicada a les pimes,afecta tota s,illa,i no només sa nostra illa.Especialment a les zones costaneres,encara que no només¡¡¡

Valoració:9menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Anims i endavant. A tots ells els hi desitjo molta sort

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente