algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

[VÍDEO] La concentració republicana rep Felip VI a Palma al crit d'#ArruixBorbons

Convocats per la plataforma 'Arruix Borbons', que agrupa diversos col·lectius de defensa de la democràcia i la república, els republicans mallorquins han rebut Felip VI aquest dimecres al Palau de l'Almudaina de Palma amb una concentració de rebuig a la monarquia i a la presència dels reis espanyols a Mallorca.

A la concentració s'ha reivindicat la llibertat dels presos i exiliats polítics, «una reclamació més fonamentada que mai després que el mes de maig l'ONU hagi instat Espanya a l'alliberament immediat dels presos», com han explicat els presents.

Així mateix també s'ha defensat la llibertat d'expressió «perseguida a l'Estat espanyol amb víctimes emblemàtiques com el raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtònyc, així com el dret a decidir de Catalunya i els Països Catalans».

També s'ha aprofitat per a reivindicar la restitució del museu Saridakis a Marivent. «Cal recordar que Joan de Saridakis va fer construir el Palau de Marivent entre els anys 1923 1925 i que la vídua, Annunziata Marconi-Taffani, el donà el 1965 a l'antiga diputació provincial amb la condició que fos destinat a museu de les obres col·leccionades pel seu marit. Un cop Espanya va cedir l'usdefruit de Marivent a la casa reial borbònica, els hereus reclamaren el contingut de l'edifici, perquè no s'havien complit les condicions de la donació, i una sentència de 1988 va fer retirar totes les obres i mobiliari», ha explicat l'Assemblea Sobiranista de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.