nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
19°

Palmadona organitza un col·loqui per parlar de les condicions d'igualtat a Salvament i Socorrisme

El programa d'activitats Palmadona de l'Ajuntament de Palma, que se celebra del 4 al 21 d'abril, inclou aquest any un col·loqui per parlar de les condicions d'igualtat en Salvament i Socorrisme, que es durà a terme aquest divendres a càrrec de la presidenta de la Comissió de la Dona, Inés González.

Segons ha informat la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, González explicarà a les integrants de la Comissió de Dona i Igualtat de Gènere del Comitè Olímpic Espanyol (COE) les accions que des de Salvament i Socorrisme s'estan desenvolupant des de fa anys per aconseguir la igualtat. Es tracta d'una activitat per visibilizar el paper de la dona en l'esport.

En la reunió també s'analitzarà des d'una perspectiva de gènere l'avantprojecte de Llei de l'Esport, que el Govern va aprovar el passat 1 de febrer, i abordarà els últims esdeveniments viscuts en el camp de l'esport femení, com han estat els dos rècords d'assistència a diversos partits de competició femenina per equips, en bàsquet i futbol.

En aquest sentit, han explicat que les dones han experimentat una pujada d'onze punts des de 2012 en el total de dones federades, la qual cosa suposa 1.400 esportistes femenines més que fa sis temporades, especialment en les categories inferiors, fins a aconseguir el 36 per cent del total.

Així, del total de socorristes federats que participen en competició esportiva, el 51 per cent ho van ser de categoria masculina, i el 49 per cent de femenina, mentre que en els Campionats d'Espanya va haver-hi igual nombre de participants masculins i femenins.

En la resta de les competicions federades es va donar major nombre de participants femenines que masculins, amb gairebé el 60 per cent dels rècords d'Espanya batuts --134 en proves no mixtes-- en categories femenines, al costat del fet que de les 22 medalles assolides en campionats internacionals durant la passada temporada, 15, també ho van ser en proves femenines.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.