algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
14°

Cort ha invertit un milió d’euros per millorar 18 escoles aquest estiu

Ajuntament de Palma

La tinenta de batle d’Educació i Esports, Susanna Moll i el regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, han explicat aquest dimarts el llistat de millores que s’han efectuat durant aquest estiu a 18 centres escolars de Palma i que sumen un import total de 1.004, 830 euros.

Moll ha remarcat que amb aquesta inversió «demostram una vegada més que l’educació pública de qualitat és la nostra prioritat, i ho demostram amb fets. Aquest estiu hem destinat un milió d’euros a millorar 18 escoles», ha dit. La regidora ha explicat que aquesta feina és resultat d’una «escolta activa» a les peticions de les escoles.

Moll ha detallat que des de l’àrea d’Educació s’han coordinat dues necessitats les escoles d’estiu i les obres de millora. «Hem fet a més un reforç de neteja important per posar a punt les escoles amb motiu de l’inici de curs», ha dit. Així, ha explicat que la única escola afectada per obres a principi de curs serà la de Santa Elisabet.

Romero ha recordat que les inversions efectuades són fruit d’una diagnosi prèvia de l’estat en què es trobaven els centres per poder prioritzar les actuacions i de les visites que s’han fet als centres escoltant les demandes. «Els centres estaven pràcticament abandonats i hi havia molta feina per fer», ha recordat. «Hem elaborat un cronograma i abans de l’estiu ja havíem actuat a 36 centres pintant i fent petites obres civils com millores de fontaneria o de banys», ha explicat.

Inversions en pintura exterior i interior

La majoria de les actuacions que s’han duit a terme aquest estiu han estat de pintura. Així, s’ha fet una inversió de 473.677 euros en pintura interior als següents centres que ja està executada: Es Pont, Coll d’en Rabassa, Son Rullan (primària i infantil), Son Ferriol, Son Quint, Es Molinar, El Terreno, Marià Aguiló, Costa i Llobera i Pràctiques.

Per altra banda, està en execució la pintura exterior amb una inversió de 156.502 euros als següents centres: Es Pont, Coll d’en Rebassa Son Rullan (primària i infantil), Cas Capiscol i Camilo José Cela. La previsió és que aquestes tasques estiguin finalitzades entre octubre i novembre.

Fase 2 d’inversions als patis i altres

Rodrigo ha explicat que a més enguany s’ha duit a terme la fase 2 de millores als patis. Així, s’han invertit un total de 324.651 euros als següents centres: Camiló José Cela, Joan Miró, Santa Elisabet, Casablanca i Felip Bauçà.

El regidor ha explicat que en el cas del Camilo José Cela es resol un problema històric que evitarà inundacions. A més, ha detallat que en aquest centre s’habilitaran zones d’ombra. «Donar verd als patis és una de les grans reivindicacions dels docents, fins i tot posar horts urbans», ha dit.

A més, s’han duit a terme millores de fontaneria al centre Paula Torres, al centre Ma Antònia Salvà i altres millores com adequació de la calefacció que sumen un total de 50.000 euros.

Les obres a la via pública començaran a les 9.30 hores

El regidor ha aprofitat per explicar que, al marge de l’operatiu policial, des de l’IMOV s’ha donat l’ordre de postergar les obres més grosses que es fan a les vies públiques de Palma fins a les 9.30 hores. «Així, evitam que obres com la pintura de l’enllumenat interfereixin al trànsit amb l’inici de curs; és un moment especial per als pares i mares i volem que el trànsit sigui més fluid», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.