Educació presenta mesures impulsades per millorar la competència lingüística
El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, i la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda, han presentat aquest dilluns algunes de les mesures que s’han impulsat des de la Conselleria per «millorar la competència lingüística de l’alumnat». Segons han informat, es tracta d’una document on, des de la consideració de la llengua com un element de cohesió social, s’adopten mesures de coordinació de l’ensenyament de les llengües per fer-ne més efectiu l’aprenentatge.
Més auxiliars de conversa, participació a projectes europeus i formació específica per a l’ensenyament de les llengües
Des de la Conselleria asseguren que és positiu possibilitar actuacions que complementin els treballs dels aspectes comunicatius de la llengua a fi que aquesta sigui apresa per poder ser utilitzada en situacions molt diverses. Així, una vegada analitzades les iniciatives impulsades des dels centres educatius de les Balears s’han recollit les següents dades: El 70% de centres compten amb auxiliar de conversa (340 becaris d’altres països) d’alemany, anglès i francès. Un 69% dels centres de Secundària tenen desdoblaments de grups a l’àrea de llengua estrangera. Gairebé el 50% dels IES i centres concertats participen del programa EOIES que permet a l’alumnat de secundària obtenir la certificació oficial de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) en algun dels 6 nivells que s’imparteixen en les llengües estrangeres d’anglès, alemany o francès, des del seu propi centre i sense cap càrrega lectiva. El 54% dels centres imparteixen una àrea, matèria o mòdul no lingüístic en llengua estrangera. El 62% dels Instituts d’Educació Secundària prenen part en projectes europeus (Erasmus+ i eTwinnings), el 9 % de centres de primària i el 19% dels centres concertats.
També a Illes Balears
- «Són vostès les del català? Doncs ara mateix les trec de la meva agenda», un metge nega l’atenció a una pacient
- Ha mort Francesc Moll i Marquès, fundador del GOB, hereu de Can Moll i editor compromès amb la llengua catalana
- Aquests són els municipis de les Balears al top 100 de demanda de lloguer
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- Una vintena de pobles de Mallorca preparen marxes nocturnes simultànies pel proper 31 de juliol
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Amb tots aquests terroristes culturals que pul.lulen pel món que pareix que no tenen feines, perque es fiquen a on no ténen lloc, tota la feina que es faci per millorar la competència lingüística és poca
propostes magnífiques, necessàries per compensar un excés d´immigrants de tot tipus. Prò han d´assegurar-se que el decret de mínims es complirà.
Os habéis convertido en un periódico esperpentico, lamentable. Hasta para vivir de la subvención hay que tener dignidad.