nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Palma celebra la I Fira de les Cultures

Imatge d’una de les paradetes de la I Fira de les Cultures de Palma. | Ajuntament de Palma

Ciutat ha celebrat aaquest diumenge la I Fira de les Cultures que organitza l’Ajuntament de Palma amb motiu del Dia Internacional de les Persones Migrades. Aquesta mostraque s’ha celebrat al Pati de la Misericòrdia, ha comptat amb la col·laboració de 22 associacions que han participat en la seva organització.

A la I Fira de les Cultures hi ha hagut representació de 16 països (Bolívia, Equador, Xina, Mali, Filipines, Portugal, Brasil, Xile, Marroc, Bulgària, Camerun, Senegal, Argentina, Nigèria, República Dominicana i Colòmbia). Segons Cort, és una mostra de la diversitat cultural, artística i gastronòmica que permet apropar-se a les diferents cultures que conviuen a Ciutat. Els assistents han pogut trobar productes típics, exposició d’artesania, actuacions musicals, danses folklòriques i tallers.

Aquest esdeveniment cultural forma part de les activitats que ha programat la Regidoria de Igualtat, Joventut i Drets Cívics amb motiu del Dia Internacional de les Persones Migrades que es commemora el 18 de desembre. Tot un seguit d’activitats adreçades a la sensibilització, el coneixement i interacció entre les cultures presents a Palma, pel foment de la convivència. «L’objectiu és aconseguir una Palma lliure de discriminacions, mitjançant una participació activa de la ciutadania i de les entitats i associacions que treballen a la nostra ciutat», ha assegurat la regidoría.

Aquesta programació, que va començar dimarts passat, continuarà aquest dilluns dia 19 amb una conferència sobre migració xinesa i noves formes de mobilitat, a càrrec de l’antropòloga Irene Masdeu (Edifici Sa Riera – UIB. 18.30 hores) i dimarts 20 amb una jornada formativa sobre migració xinesa. A més, fins al 9 de gener es pot visitar l’exposició “Una mirada africana” del fotògraf Quim Fàbregas a l’Edifici de Sa Riera de la Universitat de les Illes Balears.

Percentatges

Actualment, el percentatge de població de nacionalitat estrangera a Palma es situa en el 19,6%. Un percentatge que es troba per damunt de la mitja de les Illes Balears (17%) i de la mitja de l’Estat espanyol (9.9%). Concretament, són 84.542 les persones que tenen nacionalitat estrangera (44.524 d’un país de la Comunitat Europea i 40.018 de nacionalitat extracomunitària).

Les principals nacionalitats comunitàries presents a Palma són la italiana (18,2%), l’alemanya (18,1%), la búlgara (15,5%), la romanesa (12,7%), l’anglesa (8,5%) i la francesa (6,5%). La població extracomunitària prové principalment de països d’Amèrica del Sud (40%), Àfrica (26,3%), Àsia (17,3%) i de països de l’Europa no comunitària (7,8%).

L’any 2000 l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 18 de desembre com a Dia Internacional de les Persones Migrades per a la defensa dels seus drets laborals i essencials. Aquest dia pretén donar visibilitat a la situació de les persones migrades, remarcar la necessitat de protegir els seus drets i llibertats i recordar a les institucions la necessitat de desenvolupar polítiques i accions que donin visibilitat a la seva situació i una resposta contundent front qualsevol tipus de discriminació assegurant una vida digna a totes la persones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.