nubes dispersas
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
18°

L'Ajuntament de Palma modificarà l'ordenança de fems per incrementar les sancions

L'Ajuntament de Palma modificarà a la tardor l'ordenança de fems per incrementar les sancions i, d'aquesta manera, adaptar-la a la normativa estatal de residus.

En una roda de premsa celebrada aquest dijous dematí, la presidenta d'Emaya, Neus Truyol, ha anunciat que les sancions lleus passaran de 30-300 euros a 100-900 euros; les greus de 300-900 euros a 900-45.000 euros; i les molt greus dels 900 euros des d'ara als 45.000-1.750.00 euros.

Truyol ha explicat que les sancions molt greus s'aplicaran principalment per la reincidència en sancions greus, mentre que deixar de trastos al carrer suposarà una sanció lleu o greu, en funció de l'antiguitat i materials dels mateixos, sent els residus perillosos, com les restes d'obres, una infracció greu.

Emaya assegura que, com passa actualment, les multes de fins a 300 euros es podran commutar per hores de formació o altres accions com a hores de treball per a la comunitat.

Truyol segueix defensant el nou sistema de recollida de trastos

Truyol valora positivament la implementació del nou sistema de recollida de trastos, en vigor des de l'1 de desembre de 2015, que ha aconseguit retirar des de llavors el 75% dels voluminosos presents a la via pública.

La política de MÉS també ha atribuït l'augment de les queixes veïnals per la brutícia de Palma a la major conscienciació ciutadana i a les noves vies de comunicació obertes per l'Ajuntament de Palma: «Els veïnats són més conscients que volen uns barris nets, són més intolerants amb l'incivisme, i hem obert més canals de comunicació, de manera que la gent quan els coneix els utilitza».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per indignat, fa mes de 7 anys

Abans ja hi havia trastos al costat dels contenidors.
El problema no és del sistema de recollida, és de qui no li dona la gana fer les coses bé.
Estic cansat de veure contenidors plens de fems que no són el que haurien de tenir, d'escombros tirats per torrents i voreres, de zones amb paperes buides i fems pel terra....
Pens que la recollida es pot millorar, però el que s'ha de millorar molt és l'actitud general de la gent envers els residus que genera i entendre que també són responsabilitat seva.

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 7 anys

La incompetència de la recollida de fems prové de dalt (tècnics i polítics).
La selecció de residus ha de esser més simple i ha de haver selecció per part de les empreses que recullin.

Una selecció primària seria: residus orgànics i residus inorgànics. Així com hi ha selecció de papers, de vidres i plàstics se ha de afegir una quarta la de material que funciona amb electricitat.

La recollida de residus orgànics hauria de esser freqüent i a domicili. O sigui que se han de llevar els contenedors de residus que fan pudor.

Valoració:-1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 7 anys

M, que no recordes com anava? El nou sistema per a mi és millor. I l'incivisme existia i existeix. S'ha de fer el possible per donar més informació als ciutadans i s'ha de sancionar.

Valoració:1menosmas
Per Tit, fa mes de 7 anys

Al final, com ja passa amb Beneficència, s'imposaran els criteris més reaccionaris: branca per a tothom -innocents o no- i no et moguis. O sigui, com el PP. Pura recaptació de diners tractant tothom per igual: és a dir, posant les mateixes multes a persones que s'ho mereixes i a d'altres que no s'ho mereixen per molts de conceptes. Per què no es regula la immigració, que és el gran mal de tot aquest desastre que és la brutor de Palma?

Valoració:-5menosmas
Per M, fa mes de 7 anys

No anam i no ho vol reconèixer. La mala gestió en la recollida de fems i de trastos li passara factura a MËS, que als altres camps fa una molt bona feina.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente