nubes dispersas
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
24°

Manresa justifica que la convocatòria de personal directiu d'IB3 no exigeixi la titulació de periodisme

Per a Manresa, no s'ha reflectit l'exigència del requisit de català «per evitar impugnacions» i que es «dificultin» els processos de selecció donat que encara no està «consumada la recuperació de la llei» que permet recollir com a requisit l'exigència del català.

El director general d'IB3, Andreu Manresa, ha assegurat aquest dijous que «no hi ha cap lloc de feina dissenyat, decidit o fet a mida» a les convocatòries de personal directiu de l'ens publicades al BOIB dia 8 de març de 2016. Segons Manresa, «això no ha passat, ni passarà», perquè «si repetíssim els errors del passat, jo no seria aquí, ni cap persona del meu equip».

En aquest sentit, el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears, va manifestar la necessitat d'exigir tant la titulació com l'experiència en el sector, perquè «una cosa no exclou l’altra» i «si volem uns mitjans públics de qualitat, hem de començar per professionalitzar-los». El sindicat valora la importància de l'experiència laboral, però considera que «cinc anys de feina en qualsevol mitjà no poden substituir la formació».

El català com a requisit

Manresa ha accentuat que «ningú que no parli ni escrigui bé en català serà càrrec de responsabilitat de gestió d'IB3 Ràdio, Televisió o web», atès que «és la nostra llengua vehicular». Per a Manresa, no s'ha reflectit l'exigència del requisit de català «per evitar impugnacions» i que es «dificultin» els processos de selecció donat que encara no està «consumada la recuperació de la llei» que permet recollir com a requisit l'exigència del català. Així, en resposta a la pregunta sobre aquest tema del portaveu adjunt de Podem, Alberto Jarabo, Manresa ha emfatitzat que «ningú que no sigui competent en llengua catalana i que no sigui un bon periodista serà part d'aquest equip».

Ingressos comercials

El director general d'IB3 ha assenyalat que la cadena té una previsió d'ingressos comercials per aquest any d'un milió d'euros, una quantitat que ha considerat com «un clàssic als pressupostos» de l'ens. D'altra banda, Manresa ha assegurat que estan intentant «fer una programació innovadora, que cridi l'atenció i interès tant dels nous públics com dels nous emissors i patrocinadors».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per IB3 en català!, fa mes de 6 anys

21-3-2016, 16h 28': una altra pel·lícula en foraster a IB3

Valoració:0menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 6 anys

20-3-2016, 17h 19': pel·lícula en foraster a IB3

Valoració:1menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 6 anys

20-3-2016, 1h 25': una altra sèrie en foraster a IB3

Valoració:2menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 6 anys

19-3-2016, 2h 24': sèrie en foraster a IB3

Valoració:4menosmas
Per tomeu, fa mes de 6 anys

Informatius cap de setmana IB3. República Federal d' Alemanya any 2016 xerrant de na Merkel i subtitulat...
Ja podeu fer processos de selecció si aquests són els responsables...

Valoració:1menosmas
Per Biel, fa mes de 6 anys

Llicenciats en Ciències de la Informació que no saben que a Palma hi ha na Burguesa o confonen es Port des Canonge amb Calonge. Molta titulitis, senyors de l'SPIB!!

Valoració:8menosmas
Per HA HA HA, fa mes de 6 anys

Una TV paleta sin diplomados en Periodismo, pero que hablan muy bien el catalán...
Como los redactores de este TBO

Valoració:0menosmas
Per ., fa mes de 6 anys

Mentre tenguin carrera universitària i sàpiguen escriure be, és norma del col.lectiu de periodistes no ficar-se en si se està o no titulat en Periodisme. En aquest aspecte son molt generosos.

Valoració:6menosmas
Per IB3, ni bilingüe ni gonella!, fa mes de 6 anys

De moment, IB3 continua emetent pel·lícules i sèries en foraster. Ara mateix (17-3-2016, 16h 47') fan una altra pel·lícula en espanyol.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente